HTC, Asus, Acer: Με νέα κινητά μετά τους στόχους του 2016

H χρονιά που μας πέρασε ήταν δύσκολη για αρκετούς κατασκευαστές smartphones μεταξύ των οποίων ήταν και μεγάλα ονόματα. Λίγες μέρες έχουν απομείνει πριν φτάσει στο τέλος του το 2016 και φαίνεται πω κάποιοι δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους. Σύμφωνα με το Digitimes, HTC, Asus και Acer προβλέπεται ότι δεν θα πετύχουν τους στόχους τους για τις αποστολές smartphones.
Η Asus προβλέπεται ότι έχει αποστείλει 20 εκατ. smartphones το 2016 αντί για 25 εκατ. που ήταν ο στόχος. Οι προβλέψεις θα πέσουν έξω λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Επίσης, οι πηγές αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και η καθυστέρηση στις αποστολές της σειράς ZenFone 3. Για το 2017 η Asus θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό από τοπικά ονόματα στην Κίνα, αλλά και στην Ινδία. Οι προβλέψεις για τις αποστολές της Asus το 2013, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Η HTC, η οποία απέστειλε 18 εκατ. smartphones το 2015, έχασε τον τίτλο ως ο νούμερο ένα κατασκευαστής στην Ταϊβάν από τον επίσης τοπικό κατασκευαστή, Asus.
 Για το 2016 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 10-12 εκατ. αποστολές. Οι αποστολές σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ σημείωσαν σημαντική πτώση (δεν αναφέρεται πόσο). Οι πηγές αναφέρουν ότι για την HTC θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει στο προσκήνιο όσον αφορά στην παγκόσμια αγορά smartphones το 2017. Καθοριστικό ρόλο παίζει η σημαντική συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς στην Κίνα. Τέλος, άλλη μια εταιρεία από την Ταϊβάν, η Acer, αναμένεται να αποστείλει λιγότερα από 5 εκατ. smartphones. Αυτό σημαίνει, ότι είναι ο μισός αριθμός από τα 10 εκατ. που είχε θέσει ως στόχο το 2016. Για το 2017, εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει δυσκολίες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment