Τεχνικά χαρακτηριστικά Xiaomi Redmi Note 3

Ήταν κάτι που πολλοί Έλληνες οπαδοί του Android περίμεναν εδώ και καιρό: Την επίσημη έλευση των Xiaomi smartphones στην Ελλάδα, η οποία τελικά έγινε μέσω της Info-Quest. Η εταιρεία έφερε στη χώρα μας, για αρχή, δύο συσκευές, το Redmi 3s και φυσικά το ποθητό Redmi Note 3, με specs και τιμή που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σε οποιονδήποτε ανταγωνιστή. Και φυσικά, το είχαμε στα χέρια μας για δοκιμή!

Τεχνικά χαρακτηριστικά Xiaomi Redmi Note 3

  • Διαστάσεις: 150 x 76 x 8.7 mm
  • Βάρος: 164 γρ.
  • Οθόνη: 5,5" IPS (1920x1080 pixels)
  • Επεξεργαστής: 6-core Qualcomm MSM8956 Snapdragon 650 (1,4-1,8GHz)
  • Μνήμη: 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου (microSD εως 256GB)
  • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G (Cat. 6 300Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g/n-hotspot, Bluetooth v4.1-A2DP-LE, GPS-AGPS-GLONASS, NFC, FM Radio, IR
  • Λειτουργικό: Android 6.0
  • Κάμερα: 16 MPixel f/2.0, dual-LED flash, 1080p@30FPS, HDR, εμπρόσθια 5 MPixel, f/2.0, 1080p
  • Μπαταρία: 4.050mAh
  • Ειδικά χαρακτηριστικά: dual-SIM, fingerprint scanner
  • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο microUSB, φορτιστής 2A, ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης


Το Redmi Note 3 (εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως ουσιαστικά πρόκειται για το Note 3 Pro, όπως είναι γνωστό στο εξωτερικό, αλλά το branding στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει τη λέξη "Pro") δείχνει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται για κάποιο "φθηνό" μοντέλο. Unibody κατασκευή με πολύ καλό φινίρισμα, συνδυασμό μετάλλου-πλαστικού και στο Gold χρώμα, δείχνει ακόμη πιό "premium". Στο αφαιρούμενο tray μπορείτε να τοποθετήσετε 2 SIM ή 1 SIM και 1 microSD, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην πρόσοψη, τα bezels δεν είναι εξωπραγματικά μικρά αλλά ούτε και δυσάρεστα μεγάλα, οπότε είναι μια ανεκτή κατάσταση ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με το ένα χέρι.
Η 5,5άρα οθόνη έχει την ιδανική ανάλυση, fullHD και παρέχει αρκετά καλή φωτεινότητα και αντίθεση, ενώ η χρήση υπό ήλιο είναι εφικτή. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε 3 touch πλήκτρα, φωτιζόμενα ευτυχώς, ενώ προτείνουμε τη χρήση tempered glass ή screen protector καθώς η οθόνη δεν καλύπτεται από Gorilla Glass.
Στο εσωτερικό του Redmi Note 3 έχουμε ένα αρκετά καλό chipset, το Snapdragon 650, το οποίο σε συνδυασμό με τα 3GB μνήμης RAM χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις, από τις καλύτερες στην κατηγορία του. Τα 32GB αποθηκευτικού χώρου είναι αρκετά αλλά μπορείτε να τα επεκτείνετε με τη microSD και από πλευράς συνδεσιμότητας, ασύρματης και ενσύρματης, δε του λείπει τίποτα, ούτε η θύρα υπερύθρων για χρήση σαν remote controller. Οκ, θα ήταν λίγο "too much" να ζητήσουμε USB Type-C, αλλά είμαστε σίγουροι πως τα μοντέλα της Xiaomi το 2017 θα έχουν.
Το Redmi Note 3 τρέχει Android 6.0 και το γνώριμο interface της Xiaomi, το οποίο μέσα από τα χρόνια έχει στιλβωθεί ενώ ταυτόχρονα έχει γίνει και πιό "ουσιαστικό" και σταθερό. Στα bonus τα ενσωματωμένη utilities αλλά και το "second space", ο κρυφός χώρος στον οποίο μπορείτε να έχετε άλλες εφαρμογές και αρχεία από αυτά που "φαίνονται" σε κάποιον που θα δώσετε το κινητό σας για λίγο. Το fingerprint scanner λειτουργεί αρκετά γρήγορα και σπάνια δε θα αναγνωρίσει το αποτύπωμά σας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment