Τα smartphones που γουστάρουμε να δούμε το 2017

Καθώς το 2016 πλησιάζει προς το τέλος του, έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε για το ποια smartphones προτίθενται να μας παρουσιάσουν οι εταιρείες το 2017. Για μερικά από αυτά υπάρχουν ήδη φήμες και πληροφορίες, που τυγχάνουν μεγάλης δημοφιλίας. Αυτό δείχνει ότι ο τεχνολογικός κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για κάποιες επερχόμενες συσκευές, από ότι για άλλες.
Για πολλούς λόγους, το 2016 ήταν μια μεταβατική χρονιά, με την ανάπτυξη τηλεφώνων χωρίς πρωτοποριακά νέο σχεδιασμό και με βάση την ήδη καθιερωμένη μορφή τηλεφώνων. Αυτό που μας έφερε βέβαια, είναι μια τόσο αναγκαία διευκρίνιση. Επιβεβαιώθηκε η σημασία του καλού σχεδιασμού, έτσι ώστε τώρα, ακόμη και τα πιο οικονομικά τηλέφωνα διαθέτουν μια σταθερή μεταλλική κατασκευή ή ένα κομψό γυάλινο σώμα.Σίγουρα αυτό θα συνεχιστεί το 2017. Οι εποχές των φθηνών πλαστικών τηλέφωνα φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το 2016 έδειξε επίσης ότι οι χρήστες δεν ανέχονται πλέον μικρό χώρο εσωτερικής αποθήκευσης. Οι ημέρες των 16 GB χώρου αποθήκευσης είναι ήδη παρελθόν, και είναι πιθανό το 2017, να γίνει άλλο ένα άλμα και να δούμε τα 64 GB ως τη νέα βασική επιλογή για όλα τα smartphones, εκτός ίσως του iPhone της Apple.
Ωστόσο, όσον αφορά τον σχεδιασμό, η Apple είναι αυτή που θα μπορούσε να κάνει τη μεγαλύτερη επανάσταση, με το φημολογούμενο νέο τηλέφωνό της να έχει ριζοσπαστικό επανασχεδιασμό και σχεδόν καθόλου bezel. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο πολυαναμενόμενα smarthones του 2017 και τα χαρακτηριστικά που αναμένεται να έχουν.
10. HTC Ocean
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Άνοιξη του 2017
Η τελευταία ευκαιρία της HTC;
2017 htc
Δεν είναι κρυφό ότι η HTC είναι μακριά από τις χρυσές ημέρες της. Η δεινή οικονομική της θέση και οι ταραχώδεις σχέσεις της με τους φορείς κινητής τηλεφωνίας, κυρίως των ΗΠΑ (το HTC 10 δεν πωλείται από πολλούς φορείς εκεί) κάνουν το μέλλον του τηλεφώνου της αβέβαιο. Ωστόσο, όλες οι φήμες συμφωνούν ότι η εταιρεία δεν σταματάει και προετοιμάζεται για μία ακόμη προσπάθεια με το HTC Ocean. Η αναμενόμενη HTC ναυαρχίδα του 2017, το HTC Ocean φημολογείται ότι θα διαθέτει μερικά καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως την τεχνολογία Sence Touch, με την οποία θα μπορούμε να λειτουργούμε την συσκευή μέσω διαφόρων αισθητήρων. Οι αισθητήρες θα βρίσκονται περιμετρικά της συσκευής, η οποία δεν θα έχει καθόλου φυσικά πλήκτρα. Με πλήρη ενσωμάτωση του Google Assistant και dual σχεδιασμό οπίσθιας κάμερας, το HTC Ocean αναμένεται την άνοιξη του 2017.
9. Sony Xperia 2017 Edition
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Άνοιξη του 2017
Μπορεί η Sony να κάνει κάτι ώστε να τραβήξει την προσοχή;
2017 sony
Η Sony είναι άλλη μια εταιρεία που το όνομά της είναι μεγαλύτερο από την επιτυχία των smartphones της. Τα τηλέφωνα της σειράς Sony Xperia έχουν πολύ περιορισμένη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, και είναι πολύ μακριά από το να θεωρηθούν best-seller στην Ευρώπη και την Ασία. Αλλά, κρατιέται καλά στην αγορά μέχρι τώρα, ενώ ακολουθεί επιθετικό πρόγραμμα ανακοινώσεων νέων μοντέλων. Ένα νέο τηλέφωνο κάθε έξι μήνες πάνω κάτω. Η έκδοση του Sony Xperia για το 2017 αναμένεται να είναι ένα ακόμη βήμα προς την τελειοποίηση. Θα τροφοδοτείται από το τελευταίο chip της Qualcomm και θα βασίζεται στον εκλεπτυσμένο, όμορφο σχεδιασμό και στην υπογραφή της Sony.
8. Τα νέα Moto phones
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Καλοκαίρι του 2017
Ακόμη περισσότερα Moto Mods
2017 moto
Το Moto Z της Lenovo είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά τηλέφωνα του 2016. Το concept των Moto Mods που αυξάνουν τις δυνατότητες του τηλεφώνου προσθέτοντας εύκολα ένα ηχείο, έναν μικρό projector, ή μια επιπλέον μπαταρία, ήταν μια όμορφη και χρήσιμη, αλλά κάπως εξειδικευμένη ιδέα. Η Moto αναμένεται να παρουσιάσει κι άλλα mods το 2017. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα, αλλά αν θέλει να πετύχει το concept, αυτό πρέπει να κάνει. Ετοιμάζονται ήδη περίπου 20 νέα mods μαζί με ένα τηλέφωνο που θα έχει τελευταίας αιχμής επεξεργαστή και τεχνολογία. Η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας είναι το καλοκαίρι του 2017.
7. Huawei P10
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Απρίλιος του 2017
Η Huawei είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός smartphone
2010 huawei
Πριν την είσοδο των smartphones στη ζωή μας, η Huawei ήταν μια εντελώς άγνωστη εταιρεία. Τώρα πλέον συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η εταιρεία από την Κίνα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και μάλιστα με έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Η Huawei είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων, πίσω από τη Samsung και την Apple. Οι συσκευές της παρουσιάζουν εξαιρετική βελτίωση στην σχεδίαση, στο περιβάλλον χρήσης, στις επιδόσεις και στη φωτογραφική μηχανή τους. Το Huawei P10 αναμένεται να διαδεχθεί το P9 ως ναυαρχίδα της Huawei για το 2017. Αναμένεται να έχει πιο εκλεπτυσμένο σύστημα διπλής κάμερας, κομψή μεταλλική κατασκευή και ακόμη πιο ισχυρά χαρακτηριστικά.
6. OnePlus 5
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Καλοκαίρι του 2017
Ένα ακόμη πιο premium OnePlus με κεραμική κατασκευή
2017 oneplus
Το OnePlus έκανε μεγάλη επιτυχία το 2016. Η εταιρεία που υπόσχεται να μην συμβιβαστεί ποτέ – Never Settle – παρουσίασε εξαιρετικά value-for-money τηλέφωνα τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2016 έκανε ένα πραγματικά ώριμο και εντυπωσιακό προϊόν με τη μορφή των OnePlus 3 και 3T. Το τηλέφωνο που είναι λεπτό, κομψό, με άριστη ποιότητα κατασκευής, ομαλή απόδοση, υλικά κορυφαίας ποιότητας, εξαιρετική φωτογραφική μηχανή και σύστημα ταχείας φόρτισης Dash Charge, είχε και έχει τεράστια ζήτηση. Περιττό να πούμε ότι, οι προσδοκίες είναι στα ύψη για το OnePlus 5 (ναι, οι φήμες λένε ότι η OnePlus θα παραλείψει το OnePlus 4 γιατί ο αριθμός αυτός θεωρείται «κακή τύχη» στην χώρα της εταιρείας). Το OnePlus 5 αναμένεται να διαθέτει premium κεραμικό σώμα και φυσικά τα πιο πρόσφατα κορυφαία χαρακτηριστικά.
5. LG G6
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Άνοιξη του 2017
Η LG αναθεωρεί πλήρως τον αρθρωτό σχεδιασμό smartphones
2017 lg
Το G5 της LG υπήρξε καταστροφικό για την εταιρεία. Πουλήθηκαν πολύ λίγα κομμάτια του τηλεφώνου και το «πείραμα» για αρθρωτό τηλέφωνο που προώθησε η εταιρεία απέτυχε, καθώς υπήρχαν μόνο τρία εξαρτήματα και κανένα από αυτά δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο. Το LG G6 φημολογείται ότι θα είναι πλήρως ανανεωμένο. Η LG φέρεται να εγκαταλείπει τον αρθρωτό σχεδιασμό για μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση και είμαστε περίεργοι να δούμε το τι θα μας δείξει την άνοιξη του 2017.
4. Η επάνοδος της Nokia στα smartphones
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Άνοιξη του 2017
Μπορεί ο βασιλιάς να επιστρέψει στο θρόνο του;
2017 nokia
Η Nokia ήταν για πολλά χρόνια το κορυφαίο όνομα σχεδόν παντού σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου έχει ακόμη και σήμερα μια αφοσιωμένη βάση οπαδών. Χρειάζεται μόνο μια αναφορά του θρυλικού Nokia 3310 για να φέρει μια λάμψη ενθουσιασμού στα μάτια πάρα πολλών ανθρώπων. Η Nokia αναμένεται να επιστρέψει ως εμπορικό σήμα με δύο νέα κινητά τηλέφωνα στις αρχές του 2017. Και τα δύο smartphones θα τρέχουν Android, και τα δύο θα κατασκευαστούν στην Κίνα, αλλά θα έχουν το σχεδιασμό, την νοοτροπία και την υπογραφή ανθρώπων που είχαν διαπρέψει την χρυσή εποχή της εταιρείας. Δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά διατηρούμε μια κρυφά ελπίδα για κάτι σπουδαίο.
3. Google Pixel δεύτερης γενιάς
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Οκτώβριος του 2017
Μετά το εξαιρετικό Pixel της πρώτης γενιάς, μπορεί η Google να τελειοποιήσει το smartphone;
2017 google pixel
Τα Google Pixel και Pixel XL αποδείχθηκε ότι είναι η μεγάλη έκπληξη του 2016. Το πρώτο αληθινό «Google phone» έχει εξαιρετική απόδοση με ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας Android, το top-level Snapdragon 821 τσιπ συστήματος, άριστη κάμερα και πιασάρικο σχεδιασμό. Αλλά η Google βιαζόταν να παρουσιάσει το Pixel κι έτσι το design της συσκευής δεν είναι ακριβώς όπως θα το ήθελε. Το 2017, η εταιρεία θα έχει αρκετό χρόνο για να δώσει ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα και έχουμε μεγάλες ελπίδες για αυτήν την επόμενη έκδοση. Επίσης, με ένα χρόνο εμπειρίας με το νέο Google Assistant, σίγουρα θα δούμε ακόμη καλύτερη προσαρμογή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI) επάνω σε κινητό τηλέφωνο.
2. Samsung S8 και S8 Edge
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Μάρτιος – Απρίλιος του 2017
Η Samsung πρέπει να αποκαταστήσει το όνομά της
2017 samsung
Μετά το φιάσκο με το Galaxy Note 7, η Samsung επιβάλλεται να κάνει την (θετική) διαφορά με τα Galaxy S8 και Galaxy S8 Edge. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα πάντα για αυτά τα τηλέφωνα, αλλά οι προσδοκίες δεν θα μπορούσαν να είναι υψηλότερες. Το Galaxy S7 Edge έθεσε τον πήχη ψηλά ως μια από τις ωραιότερες συσκευές της χρονιάς. Η επερχόμενη οικογένεια S8 φιλοδοξεί να συνεχίσει να έχει αυτόν τον εντυπωσιακό συνδυασμό σχεδιασμού από γυαλί και μέταλλο. Ο επεξεργαστής θα είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ η φωτογραφική μηχανή θα είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη. Ακούγεται, επίσης, ότι το Galaxy S8 θα φέρει βελτιωμένη μπροστινή κάμερα, με προσθήκη αυτόματης εστίασης, αλλά οι τελευταίες φήμες λένε ότι ίσως τελικά να μην έχει σύστημα διπλής κάμερας.
1. Apple iPhone 8
Αναμενόμενη ανακοίνωση: Μάρτιος – Σεπτέμβριος του 2017
Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του iPhone
2017 apple
Το iPhone, είναι η συσκευή που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, και η Apple ετοιμάζεται για τον μεγαλύτερο επανασχεδιασμό που του έχει γίνει ποτέ. Το 2017 σηματοδοτείται η 10η επέτειος του iPhone, και η χρονική στιγμή συμπίπτει με κάποια συναρπαστική πρόοδο στην τεχνολογία της οθόνης που θα μπορούσε να επιτρέψει την Apple να κάνει το iPhone με ένα σχεδόν bezel-less σχεδιασμό. Αν αναρωτιέστε το πως θα μπορούσε να μοιάζει ρίξτε μια ματιά στο Xiaomi Mi Mix, μια περιορισμένη έκδοση που διαθέτει εκπληκτική εμφάνιση και οθόνη της νέας αυτής τεχνολογίας. Συνδυάστε μετά μια τέτοια οθόνη με τη δύναμη των τσιπ της Apple και το οικοσύστημα της πλατφόρμας iOS, και θα δείτε από που πηγάζει η ανυπομονησία για το επερχόμενο iPhone. Ίσως, επίσης να είναι η πρώτη φορά που θα δούμε ασύρματη φόρτιση στο iPhone, καθώς και τη χρήση ενός εντελώς νέου υλικού, το εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές κεραμικό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment