Η Google με το Android Things θέλει το Android στην καρδιά κάθε συσκευής Internet of Things

Η εταιρεία διέθεσε την έκδοση developer preview του Android Things, ενός toolbox που θεωρητικά κάνει την δημιουργία και σύνδεση συσκευών IoT απλούστερη, ή τουλάχιστον όσο απλή είναι η συγγραφή ενός Android app. Μπορείτε να το φανταστείτε σαν μία περισσότερο ώριμη και προσβάσιμη εκδοχή του Project Brillo.
Με πολύ απλά λόγια, πρόκειται για ένα Android-based OS που σχεδιάστηκε για να φέρει την δύναμη του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές, μαζί με τα APIs και της υπηρεσίες του, στις συσκευές Internet of Things. Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένα developer tools του Android (π.χ SDK, Android Studio) αλλά μπορείτε να αξιοποιήσετε τα Google Play Services και Google Cloud Platform. Οι μελλοντικές εκδόσεις του, που θα διατεθούν μέσα στους επόμενους μήνες θα φέρουν την απαραίτητη υποδομή για την διάθεση patches και ενημερώσεων ασφαλείας του OS καθώς και αναβαθμίσεις στους τελικούς χρήστες χρησιμοποιώντας την ad hoc πλατφόρμα cloud της εταιρείας Weave. Αν και το Android Things δημιουργήθηκε με γνώμονα τις εταιρείες που κατασκευάζουν το δικό τους hardware, δεν είναι απαραίτητο να έχετε δεξιότητες επαγγελματία μηχανικού για να ξεκινήσετε. Το Android Things λειτουργεί σε συνδυασμό με το Edison της Intel, το Raspberry Pi 3 ή το Pico της NXP, οπότε και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Android-powered gadget με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια.
 H Google από την μεριά της θέλει να βελτιώσει σημαντικά την πλατφόρμα Weave. Τώρα είναι διαθέσιμο ένα νέο device developer kit (Weave Device SDK) που υποστηρίζει συγκεκριμένα είδη hardware (φώτα, διακόπτες, θερμοστάτες για την ώρα αν και η λίστα πρόκειται να μεγαλώσει σημαντικά στο μέλλον), και οι συσκευές Weave μπορούν να συνδέονται εύκολα και απλά με υπηρεσίες, όπως είναι για παράδειγμα το Google Assistant (υπάρχει ένα mobile application API τόσο για iOS όσο και για Android που μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί). Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συγχωνεύσει τις Weave και Nest Weave πλατφόρμες. Όπως είναι φανερό, η Google δεν θέλει να μείνει εκτός παιχνιδιού, αφήνοντας την Microsoft ή άλλες εταιρείες να δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες IoT. Θέλει το Android στην καρδιά όσο το δυνατόν περισσότερων συνδεδεμένων συσκευών, και αυτό σημαίνει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment