Τα Windows Phone 8.1 Update 2 στο Microsoft Lumia

Αυτή την περίοδο δοκιμάζουμε το Microsoft Lumia 640, ένα από τα πλέον σύγχρονα smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1, το οποίο στην έκδοση Update 2 (8.10.15127.138) -που συνδυάζεται με το Lumia Denim- έρχεται με ορισμένες βελτιώσεις.
Στις συγκεκριμένες βελτιώσεις θα αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα δημοσιευτεί η αξιολόγηση του κινητού, ωστόσο θέλαμε να γνωστοποιήσουμε δύο, τρία νέα χαρακτηριστικά που εντοπίσαμε. Καταρχήν, έχουμε νέα εμφάνιση στις "Ρυθμίσεις".
Εξακολουθεί να υπάρχει ο μεγάλος "κατάλογος", ωστόσο τώρα οι ρυθμίσεις είναι κατηγοριοποιημένες και καθώς ο χρήστης κάνει "scroll" κάθε "επικεφαλίδα" καταλαμβάνει την θέση της πρηγούμενης με ένα απλό, αλλά καλοδεχούμενο εφέ. Επίσης ο χρήστης, μπορεί να κάνει "pin" κάθε μία από τις ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη (Start Screen) του κινητού με μία απλή κίνηση.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

App Permissions

Δύο νέες προσθήκες στον κατάλογο με τις ρυθμίσεις που εντοπίσαμε, είναι τα App Permissions και Motion Data. Στην πρώτη περίπτωση (App Permissions) ο χρήστης έχει την δυνατότητα να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει την πρόσβαση εφαρμογών σε κρίσιμης σημασίας περιεχόμενο στο κινητό όπως στο Ημερολόγιο, στην Κάμερα, στις Επαφές, στα Μηνύματα και στο Μικρόφωνο.




Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Motion Data

Το Motion Data από την άλλη, αποκαλύπτει τα δεδομένα που συλλέγει το κινητό τηλέφωνο σχετικά με τον τρόπο που κινείται ο χρήστης καθώς και στον τρόπο που τα κάνει ευπρόσιτα στις σχετικές εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο κινητό. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής βασικής συλλογής δεδομένων και λεπτομερούς συλλογής δεδομένων καθώς και η δυνατότητα ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης της τοποθεσίας, ώστε το κινητό να συλλέγει ή να μην συλλέγει δεδομένα από τα μέρη που επισκέπτεται ο χρήστης και πόσο χρόνο ξοδεύει σε κάθε μέρος.

Find My Phone

Τώρα, με το χαρακτηριστικό "Find My Phone" ο χρήστης μπορεί να κάνει το κινητό του να κουδουνίσει, μπορεί να το κλειδώσει (update: προστέθηκε το χαρακτηριστικό Reset and reactivation protection και το Anti-rollback protection), να το σβήσει και φυσικά να το εντοπίσει σε χάρτη. Αρκεί να συνδεθεί με τον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα WindowsPhone.com. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προστασία (Reset and reactivation, Anti-rollback protection είναι διαθέσιμη μόνο στα νέα κινητά που τρέχουν την build 8.10.15127.138, σαν αυτή που διαθέτει το Lumia 640 για παράδειγμα).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Περισσότερες λεπτομέρειες, για το πολύ καλό -ορίστε, σας το λέμε από τώρα!- Microsoft Lumia 640 και την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, Windows Phone GDR2 θα μοιραστούμε μαζί σας σύντομα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment