LG Spirit Hands-on Review: Το "τίμιο" κυρτό της LG!

Αυτή τη στιγμή η συσκευή της LG που μονοπωλεί το ενδιαφέρον δεν είναι άλλη από το LG G4, το οποίο συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και τραβάει τα βλέμματα όλων των tech enthusiasts (στη χώρα μας θα αρχίσει να διατίθεται από τις 4 Ιουνίου). Ωστόσο, μπορεί το LG G4 να πρωταγωνιστεί, όμως αυτό δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες συσκευές της LG που κυκλοφορούν στην αγορά θα πρέπει να παίξουν το ρόλο του κομπάρσου, καθώς με τα Magna, Leon, Joy και Spirit, η LG έχει κατεβάσει στην αγορά ένα αρκετά ισχυρό line-up συσκευών, οι οποίες κοιτάζουν προς το low και mid-range κομμάτι της αγοράς. Το LG Spirit που θα εξετάσουμε παρακάτω είναι μία πρόταση, η οποία επιχειρεί να πιάσει τον παλμό του μέσου "basic" καταναλωτή, καλύπτοντας βασικές καθημερινές ανάγκες, δίχως να είναι ιδιαίτερα "αλμυρό" στην τιμή του.
Πρώτες εντυπώσεις
Το LG Spirit εμφανισιακά ακολουθεί τη φιλοσοφία που λανσάρισε με αρκετά πετυχημένο τρόπο θα λέγαμε το LG G3. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι τα buttons είναι τοποθετημένα στο πίσω τμήμα της συσκευής, αντί για τα πλαϊνά όπως συνηθίζεται στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα άλλων κατασκευαστών. Φυσικά, αυτό που αμέσως μας τράβηξε τη προσοχή με το που το βγάλαμε από τη συσκευασία του είναι το κυρτό design, το οποίο πλέον τείνει να γίνει "συνήθεια" στις περισσότερες συσκευές που φέρουν το LG brand. Με αυτό τον τρόπο η LG πετυχαίνει άλλωστε να προσδώσει μία μοναδικότητα στα κινητά της τηλέφωνα. H αλήθεια είναι ότι το βρήκαμε αρκετά εργονομικό, ενώ λόγω κυρίως και του κανονικού μεγέθους του, προσφέρει άνετο και ξεκούραστο χειρισμό στον χρήστη.
LG Spirit (5)
Η τοποθέτηση βέβαια των πλήκτρων ελέγχου στο πίσω μέρος απαιτεί λίγο χρόνο μέχρι να την συνηθίσετε, ωστόσο το γεγονός ότι υποστηρίζει τη λειτουργία του double tap (όπου με διπλό χτύπημα ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται η οθόνη), σίγουρα βοηθάει στο να μην χρειάζεται οι users να πιέζουν διαρκώς το power button που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Σε γενικές γραμμές, το compact design του LG Spirit (διαστάσεις: 133.3x66.1x10mm), τοχαμηλό βάρος (ανέρχεται στα 124 γρ.) σε συνδυασμό με την αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής (η συσκευή αποτελείται από ποιοτικά πλαστικά) αποδεικνύουν ότι η LG δεν έκανε καμία απολύτως "έκπτωση" στο design και στην εργονομία που προσφέρει το Spirit. Φυσικά, δεν αφήνει και την αίσθηση μίας πανάκριβης ναυαρχίδας, παρόλα αυτά οι "εξωτερικές" εντυπώσεις που μας άφησε ήταν αρκετά καλές για την κατηγορία του.
LG Spirit (3)
Tech specs που κάνουν τη δουλειά τους!
Το LG Spirit διαθέτει display στις 4.7 ίντσες , τεχνολογίας IPS με ανάλυση στα 720p(720x1280 pixels και pixel density στα 321ppi). Τα Καλά επίπεδα ευκρίνειας, η ζωντάνια σταχρώματα, η εξαιρετική απόκριση στην οθόνη και το τέλειο contrast συνθέτουν την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει το team της LG σε ότι έχει να κάνει με τo display του LG Spirit. Όσον αφορά την προστασία της οθόνης, εδώ και πάλι η Corning κάνει την εμφάνιση της, καθώς τοGorilla Protection 3 είναι εγγύηση ότι θα χρειαστεί μπόλικη προσπάθεια και κακομεταχείριση από τον user, ώστε να γεμίσει η οθόνη του κινητού χαρακιές.
LG Spirit (1)
Προχωρώντας στα ενδότερα του LG Spirit, τα συνολικά tech specs του smartphone της LG δεν διαφέρουν και ιδιαίτερα από τα περισσότερα smartphones της κατηγορίας του. Στο εσωτερικό έχουμε ένα τετραπύρηνο Snapdragon 410 SoC με το ρολόι του να χτυπάει στα 1.2GHz. Ακολουθώντας τον τετραπύρηνο επεξεργαστή, το LG ενσωματώνει 1GB μνήμης RAM, όπως επίσης 8GB αποθηκευτικού χώρου. To LG Spirit σαφώς και δεν απογοητεύει με τα παραπάνω specs, καθώς ξεχωρίζει για τις σβέλτη ροή των menus και για την άνεση με την οποία τρέχει τις περισσότερες εφαρμογές. Επιπλέον, η πλοήγηση στο Internet είναι ταχύτατη, όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε επίπεδο ταχύτητας δεν πρόκειται να τρελάνει τα διάφορα benchmarking utilities και καλό θα ήταν να μην το πουσάρετε πολύ, καθώς ο Snapdragon 410 κάνει καλά τη δουλειά του, όμως έχει και τα όρια του. Επιπλέον, τα 8GB αποθηκευτικού χώρου, ενδεχομένως να σας φανούν λίγα (μετά βίας απομένουν 4GB διαθέσιμα στο user), όμως η σοφή απόφαση της LG να συμπεριλάβει microSD slot που μπορεί να δώσει μέχρι και 32GB αποθηκευτικού χώρου, σίγουρα θα λύσει τα χέρια των περισσοτέρων απαιτητικών χρηστών.
LG Spirit (2)
Ένα από τα μεγαλύτερα ατού της συσκευής είναι ότι έρχεται φορτωμένη με το Android Lollipop(5.0.1), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο χρήστη της να πάρει μία γεύση από το πιο σύγχρονο OS της Google. Φυσικά, από ένα ακόμη smartphone της LG δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το λειτουργικό και πανέμορφο UI της LG. Χωρίς αμφιβολία, η ύπαρξη του χαρίζει έναν τόνο μοναδικότητας στη συσκευή και αποδεικνύει τη μεγάλη στοργή με την οποία περιβάλλει τα προϊόντα της η LG. Στα συν προσθέστε και την ύπαρξη του Knock On, του γνωστού feature που συνοδεύει όλα σχεδόν τα τελευταία κινητά της κορεατικής εταιρείας.
LG Spirit (4)
Στα υπόλοιπα tech specs, το LG Spirit υποστηρίζει 3G και 4G LTE (η έκδοση H440N), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct και hotspot, Bluetooth 4.1, GPS (A-GPS και GLONASS), ενώ δεν λείπει και ο FM Radio δέκτης με υποστήριξη RDS. Αξιόλογο και χωρίς ιδιαίτερες ελλείψεις στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών, μπορεί ναι μεν να μην είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι τη δουλειά του την κάνει και με τοπαραπάνω!
That's the spirit!
Το LG Spirit διαθέτει επίσης κύριο αισθητήρα κάμερας στα 8 MPixel (ανώτερη ανάλυση στα 3264x2448 pixels) μαζί με autofocus δυνατότητες και LED flash, ενώ η κάμερα του Spirit προσφέρει τα κλασικά Geo-tagging, touch focus και face detection. Επίσης, τραβάει video στα1080p (30 fps) και παρόλο που δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα camera phone, το LG Spirit μπορεί να χαρίσει αξιοπρεπείς φωτογραφίες στον χρήστη του. Το μόνο σημείο του που ενδεχομένως να δυσαρεστήσει λίγο είναι η μπροστινή selfie cam, η οποία διαθέτει μία πολύ basic ανάλυση στo 1 MPixel, αλλά εντάξει δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή. Κλείνοντας, καλή ήταν και η αντοχή της μπαταρίας της συσκευής, καθώς τα 2100mAh που διαθέτει σε χωρητικότητα μπορεί να μην καθιστούν το LG Spirit ένα μικρό "εργοστάσιο ενέργειας", ωστόσο το smartphone της LG μπορεί να αντέξει αρκετά χωρίς τη συντροφιά του φορτιστή, φτάνει φυσικά να μην πιεστεί γιατί εκεί ενδεχομένως να αρχίσουν τα ζόρια με την αντοχή του.
LG Spirit (7)
Κλείνοντας, το LG Spirit θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία εξαιρετικά "τίμια" πρόταση από την  LG, καθώς πρόκειται για ένα smartphone που σε καμία περίπτωση δεν θα κοροϊδέψει το χρήστη. Με τιμή που κυμαίνεται από τα 160 έως τα 180 ευρώ, το ποιοτικό LG Spirit  σίγουρα κάνει (και με το παραπάνω) καλά τη δουλειά του. Μπορεί βέβαια να μην είναι το καλύτερο mid-ranger των τελευταίων ετών, όμως η ποιότητα, ο πανέμορφος σχεδιασμόςκαι οι ικανοποιητικές δυνατότητες του, συνθέτουν την εικόνα μίας αξιόπιστης συσκευής που χωρίς να ξετρελαίνει, σίγουρα θα βρει ανταπόκριση από μία σεβαστή μερίδα του καταναλωτικού κοινού.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment