Οι φήμες για τον Snapdragon 810 είναι “ανοησίες” και ετοιμάζει τον 818

Η Qualcomm μέσω του Vice President of Marketing, Tim McDonough διέψευσε για ακόμη μία φορά τις φήμες περί υπερθέρμανσης του Snapdragon 810 SoC, χαρακτηρίζοντας τα όσα λέγονται “ανοησίες”. Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός ρωτάει: “ποιος επωφελήθηκε περισσότερο από τη φήμη;” Οι σχετικές φήμες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου την περίοδο που έγινε γνωστό ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει τα Galaxy S6 και S6 edge με τον δικό της επεξεργαστή, Exynos 7420. Η Qualcomm μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία φέτος πολύ πεσμένα σε σχέση με άλλες χρονιές, εξαιτίας της προτίμησης της Samsung να χρησιμοποιήσει τον δικό της επεξεργαστή, ενώ παράλληλα προσπαθούσε με συνεχείς δηλώσεις στον Τύπο να αντιμετωπίσει τις φήμες. Μιλώντας στο Forbes, ο Tim McDonough είπε ότι οι φήμες ξεκίνησαν με το LG G Flex 2, που ήταν και το πρώτο κορυφαίο smartphone με τον επίσης κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm. Τότε λέει, κάποιος άρχισε να διαδίδει ψευδείς φήμες, κάτι που είναι ατυχές, αλλά μερικές φορές έτσι λειτουργεί η βιομηχανία.
Αυτό που έγινε μας ανάγκασε να δαπανήσουμε πολύ χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τις ψευδείς φήμες είπε. Η επιλογή ωστόσο της LG να επιλέξει το Qualcomm Snapdragon 808 SoC και όχι το κορυφαίο 810 ξαναφούντωσε πάλι την φημολογία. Κυκλοφόρησε ότι η συγκεκριμένη επιλογή έγινε λόγω των προβλημάτων υπερθέρμανσης του chip αλλά ο McDonough διέψευσε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι η επιλογή των δύο SoCs για τα δύο συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα είχε γίνει 18 μήνες πριν κυκλοφορήσουν.
“Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται 18 μήνες πριν το κινητό κάνει την εμφάνιση του. Όταν εργαζόμασταν με την LG πάνω στα G Flex 2 και G4, η Qualcomm την ίδια περίοδο παρήγαγε τα Snapdragon 810 και 808. Ο λόγος είναι απλός και είναι οι σχεδιαστικοί στόχοι της εμπειρίας 2K του G4”. Αν και ο Snapdragon 810 έχει ήδη βρεθεί σε αρκετά μοντέλα στην αγορά, είναι φανερό πως η εταιρεία δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις φήμες τουλάχιστον αποτελεσματικά. Σχεδιάζει ωστόσο σύντομα να απαντήσει, τόσο στην Samsung όσο και στην MediaTek, που πρόσφατα ανακοίνωσε την σειρά Helio X (X10, X20) με ένα νέο 10πύρηνο SoC, που θα έχει την ονομασία Snapdragon 818. Το νέο SoC θα διαθέτει τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες Cortex-A53 με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz, δύο πυρήνες μεσαίας κατανάλωσης Cortex-A53 με συχνότητα λειτουργίας 1,6GHz και τέσσερις πυρήνες υψηλών επιδόσεων Cortex-A72 με συχνότητα λειτουργίας 2,0GHz. Το SoC θα ενσωματώνει το υποσύστημα γραφικών Adreno 532, θα υποστηρίζει μνήμη LPDDR4 και LTE-A Cat.10 (MDM9X55) ενώ θα κατασκευάζεται στα 20nm.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment