Android M με υποστήριξη Android Pay, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, USB Type-C

Όπως αναμενόταν, η Google προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια της νέας έκδοσης του Android που για την ώρα έχει την ονομασία M, με την επίσημη ονομασία να αναμένεται να γίνει γνωστή αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.
Η πλατφόρμα του Android βρίσκεται ήδη σε 4.000 smartphones ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 8 στα 10 smartphones που πουλήθηκαν το 2014, στηριζόντουσαν στη mobile πλατφόρμα της Google.
Έχοντας δώσει περισσότερο έμφαση στην καταπολέμηση των bugs και στις καλύτερες επιδόσεις και λιγότερο στην παρουσίαση νέων χαρακτηριστικών, η πρώτη μεγάλη αλλαγή στο Android M, αφορά τα δικαιώματα που ζητάνε πολλές εφαρμογές μετά την εγκατάσταση, μία διαδικασία η οποία θα είναι πλέον πολύ πιο εύκολη με λιγότερες ενοχλήσεις για τον χρήστη.

Τα Chrome Custom Tabs αποτελούν μια νέα λειτουργία η οποία αφορά εφαρμογές που ζητάνε τη φόρτωση κάποιας ιστοσελίδας, αναγκάζοντας το χρήστη να βγει τις περισσότερες εφαρμογές από την εφαρμογή προκειμένου να φορτώσει ο ενσωματωμένος browser. Πλέον η ιστοσελίδα φορτώνει μέσα από την εφαρμογή με ένα χαρακτηριστικό animation, με τα χρώματα του παραθύρου να ταιριάζουν με τα χρώματα της εφαρμογής προκειμένου να δείχνει ως μέρος της

Στο Android M βλέπουμε και τη νέα πρόταση της Google για τις mobile πληρωμές με το smartphone σας την οποία η εταιρεία ονομάζει Android Pay. Η λύση της Google αποτελεί μια "ανοιχτή πλατφόρμα" και ο τρόπος χρήσης της είναι ίδιος με αυτόν που είδαμε πέρσι από το Apple Pay αλλά και το Samsung Pay (καμία φαντασία με τις ονομασίες), δίνοντας έμφαση στην ευκολία χρήσης. Για το σκοπό αυτό, η Google υποστηρίζει πλέον στο Android εγγενώς τους αισθητήρες αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πιστοποίηση του χρήστη πριν προχωρήσει η πληρωμή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Επιπλέον κάθε smartphone με Android M είναι ειδικά βελτιστοποιημένη για καλύτερη αυτονομία όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται, ειδικά το βράδυ καθώς κοιμάστε χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα κίνησης. Στις δοκιμές της η Google με το Nexus 9 παρατήρησε έως και δύο φορές μεγαλύτερη αυτονομία.
Τέλος επίσημο γίνεται το γεγονός ότι μέσα στο χρόνο θα δούμε και τα πρώτα android smartphones με θύρα φόρτισης USB Type-C, το νέο πρότυπο που αναμένεται να αντικαταστήσει το microUSB και το οποίο φέρνει σε ευρεία διάθεση τη δυνατότητα να επιλέξετε να φορτίσετε άλλη συσκευή χρησιμοποιώντας τη μπαταρία της συσκευής σας.
Ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες αλλαγές και προσθήκες, η Google ξεχωρίζει τον καλύτερο έλεγχο του ήχου αλλά και το direct share το οποίο αναγνωρίζει τις συχνές επαφές με τις οποίες διαμοιράζεστε περιεχόμενο και σας τις εμφανίζει πρώτες κάθε φορά που επιλέγετε το πλήκτρο του διαμοιρασμού.

Διαθέσιμη από σήμερα είναι η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Android M για συγκεκριμένες συσκευές όπως το Nexus 5, Nexus 6 και Nexus 9, με την τελική έκδοση να αναμένεται το Φθινόπωρο.

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment