Google: Android Auto, Android Pay, Android για το IoT και βίντεο 360*

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει η Google στο Σαν Φρανσίσκο ανακοινώθηκε ότι στο τέλος του 2015 τριάντα πέντε μοντέλα αυτοκινήτων θα είναι εξοπλισμένα με το Android Auto -μια νέα έκδοση του Android που θα αναλαμβάνει μεταξύ άλλων λειτουργίες όπως η διαδικτυακή αναζήτηση, η χρήση χαρτών, ή η αναπαραγωγή μουσικής μέσω των χειριστηρίων του αυτοκινήτου. Επίσης, οι πρώτες τηλεοράσεις με Android TVείναι πλέον διαθέσιμες.
Σχετικά με το Android M, η Google το χαρακτηρίζει ως την πλέον ισχυρή έκδοση του Android μέχρι σήμερα, με εκατοντάδες βελτιώσεις πάνω στην πλατφόρμα. Το σημαντικότερο είναι, σημειώνει η εταιρεία, ότι βελτιώσαμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επανεξετάσαμε τις άδειες των εφαρμογών έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να διαλέξετε ποιες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι εφαρμογές. 

Το συνέδριο Google I/O αφορά επίσης στο Android Pay, την υλοποίηση της Google για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Το Android Pay σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με το κινητό σας, χωρίς καν να χρειάζεται να ανοίξετε μια εφαρμογή, τονίζει η Google. 

Ως μέρος της κυκλοφορίας του Android Μ, η Google επεκτείνει το Google Nowώστε να παρέχει βοήθεια κατά παραγγελία «τη στιγμή που τη χρειάζεστε – όπως το να καταφέρετε να κάνετε κράτηση σ’ ένα καινούργιο εστιατόριο ή να βρείτε εισιτήρια για τον κινηματογράφο– απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω του κινητού σας».

Η Google παρουσίασε επίσης μια καινούργια εφαρμογή για Φωτογραφίες«η οποία σας προσφέρει ένα μοναδικό σημείο για φωτογραφίες και βίντεο και σας βοηθάει κάνοντας την ταξινόμηση πιο γρήγορη, δίνοντας τους ζωή με καινούργιους τρόπους και επιλογές για τους τρόπους που μπορείτε να τις μοιράζεστε.»

Project Brillo: Η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων της Google

Ο Sundar Pichai αναφέρθηκε επίσης στην πλατφόρμα που αναπτύσσει η Google για όλα τα δυνητικά συνδεδεμένα πράγματα: «Περιβαλλόμαστε από συσκευές, αλλά συνήθως είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Η καθημερινή ζωή θα είναι πολύ πιο απλή όταν αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να συνεργαστούν – εάν η εφαρμογή με τις συνταγές, για παράδειγμα, μπορεί να επικοινωνήσει με τον έξυπνο φούρνο ώστε να ρυθμίσει την θερμοκρασία κατάλληλα. Σε εξωτερικούς χώρους – από ένα σύστημα μεταφορών που ενημερώνει τους επιβάτες για τις αλλαγές στα δρομολόγια μέχρι φάρμες όπου οι αγρότες και τα συστήματα αρδεύσεων μπορούν να ρυθμιστούν από το κινητό. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.
Πολλά εμπόδια παραμένουν – η εμπειρία των χρηστών μπερδεύει, οι κατασκευαστές πολλές φορές ξανακάνουν τη δουλειά για κάθε συσκευή, οι συσκευές δεν λειτουργούν, και οι προγραμματιστές συχνά δεν μπορούν να δημιουργήσουν εμπειρίες σε διαφορετικές συσκευές.

Έρχεται το Project Brillo, μια καινούργια πλατφόρμα που κατάγεται από το Android που επιτρέπει στους προγραμματιστές και κατασκευαστές να δημιουργούν συνδεδεμένες συσκευές. Ως κομμάτι του Project Brillo εισάγουμε ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (Weave) σε συνεργασία με τη Nest, APIs και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που διασφαλίζει την διαλειτουργικότητα συσκευών και εφαρμογών.»

Google Cardboard με iPhone

Στο περσινό συνέδριο Ι/Ο η Google είχε παρουσιάσει το χάρτινο Cardboard, ένα υποκατάστατο γυαλιών εικονικής πραγματικότητας κόστους μερικών δολαρίων ως εργαλείο των προγραμματιστών για την ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας. Έκτοτε έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από 500 εφαρμογές Cardboard για ταινίες, παιχνίδια, ταξίδια και εκμάθηση. 

Στο Google I/O του 2015 η Google ανακοίνωσε την υποστήριξη και του iOS.
Εντυπωσιακή ήταν ακόμα η επίδειξη του Jump, μια συστοιχία από 16 κάμερες τοποθετημένες κατάλληλα σε έναν δακτύλιο ώστε να μπορούν να καταγράψουν βίντεο 360 μοιρών. Στο συνέδριο η Google έκανε μια επίδειξη συνδέοντας στο rig 16 GoPro Hero4.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment