ZTE Blade V220 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ hands on: Ready, set, go!

H ZTE επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ και – με τη συνδρομή της συγκεκριμένης συσκευής που βλέπετε- φαίνεται πως καταφέρνει να τινάξει την μπάνκα των «μεσαίων» smartphones, στον αέρα. Ο λόγος για το Blade V220, το φετινό διάδοχο της best selling σειράς smartphones από την Κινεζική εταιρία, που καταφέρνει για μία ακόμα φορά κάνει το αυτονόητο: Να γεμίσει την παγκόσμια αγορά με προσιτά, αξιόλογα και κομψά Androids! Με το Blade V220 στα χέρια μου, παίζει και να το καταφέρει.
Η συσκευή διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα «λεπίδια» της ZTE, τόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και – κυρίως- στην ποιότητα κατασκευής, αφού βρίσκεται πλέον ένα επίπεδο πάνω από όσα γνωρίζαμε για τα προηγούμενα Blade της ελληνικής αγοράς.
DSCN2744

Βασικό πακέτο προσφοράς

Στο βασικό πακέτο προσφοράς, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για την άνετη διαχείριση των λειτουργιών της συσκευής αλλά και την… συντήρησή της. Έτσι ανοίγοντας την μικρή, χάρτινη συσκευασία του ZTE Blade V220 θα βρείτε στο εσωτερικό:
• Τη συσκευή
• Έναν φορτιστή ταξιδίου με USB υποδοχή
• Ένα USB καλώδιο
• Ένα stereo handsfree
• Εγχειρίδια χρήσης και εγγύηση από την ZTE
Ικανοποιητικό πακέτο για ένα κινητό των 150 ευρώ (περίπου) στην ελληνική αγορά. Ας το προσπεράσουμε όμως, για να πάμε στα πιο σημαντικά της παρουσίασης.
DSCN2735

Εμφάνιση και οθόνη

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι πραγματικά εντυπωσιακά περιορισμένες και για εμένα, οι ιδανικές για κινητό της συγκεκριμένης κατηγορίας. Έτσι αγγίζει τα 139 x 71.5 x 9.5 mm σε μέγεθος, ενώ εντυπωσιάζει με το glossy φινίρισμα στην πίσω πλευρά και την χρήση ενός καμπυλωτού σχεδιασμού περιμετρικά, που ταιριάζει «γάντι» με τις δυνατότητές του σαν συσκευή.
DSCN2752
Εντυπωσιακή είναι αναμφίβολα και η 5.0 ιντσών οθόνη του Blade V220 (HD ανάλυσης 720 x 1280 pixels), που ακολουθεί το παράδειγμα άλλων προτάσεων της αγοράς και προσφέρει άριστη επαφή με τα δάχτυλα του χρήστη και μία αίσθηση ευχρηστίας που σίγουρα θα συζητηθεί. Έχει εντυπωσιακή ευκρίνεια για συσκευή σε αυτό το επίπεδο τιμολόγησης, ενώ η φωτεινότητά της – όπως θα δείτε και στο μουσικό video clip από κάτω- είναι αρκετά ικανοποιητική, αρκεί να μην τη χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από το έντονο ηλιακό φως.
DSCN2743
Στην πίσω πλευρά εύκολα κάποιοι ίσως το μπερδέψουν -ε, ΟΚ στιγμιαία- με το OnePlus One (εξαιτίας του κάθετου πλαστικού τμήματος που περιβάλλει την κάμερα), ενώ στο πλάι θα βρείτε όλα τα πλήκτρα που χρειάζεστε: Πλήκτρα έντασης και το On/Off πλήκτρο σε σημείο που προσφέρει άμεση πρόσβαση στον αντίχειρά σας, με μικρή επαναφορά και άμεση απόκριση. Κάτω από την οθόνη θα βρείτε τρία capacitive πλήκτρα που προσφέρουν εντυπωσιακή απόκριση (το κεντρικό μάλιστα λειτουργεί και σαν notification light με έναν «μυστηριώδη» κόκκινο φωτισμό που πάλλεται όταν έχετε εισερχόμενη ειδοποίηση), ενώ πάνω της βρίσκεται τοποθετημένη η εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση 5.0MPixels για βιντεοκλήσεις (και selfies) με εξαιρετική ταχύτητα viewfinder.
Στην πίσω πλευρά συναντούμε την κύρια κάμερα των 13.0Mpixels, κατασκευασμένη από την Sony με φακό IMX214 (f/2.0) και ένα LED φλας δίπλα της για νυχτερινές λήψεις. Το Blade V220 αποτελεί το πρώτο Κινέζικο smartphone που μπορώ να πω - με σχετική ευκολία μάλιστα- οτι η κάμερά του αξίζει τα χρήματά της και με το παραπάνω. Το UI της είναι εύχρηστο, γρήγορο και άνετο στην χρήση, η εστίαση στο θέμα σχεδόν άμεση, ενώ αρκετά γρήγορη είναι και η όλη διαδικασία λήψης και αποθήκευσης μιας φωτογραφίας. Αντίστοιχα ευρήματα θα έχετε και στην εγγραφή full HD video (1080p) με πολύ καλό frame rate και «τίμια» ευκρίνεια στην full HD τηλεόρασή σας  ΟΚ, μην περιμένετε και θαύματα, με μόλις 150 ευρώ, αλλά σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment