LG GM750: Με στύλ και χάρη...

Η νέα «έξυπνη» δημιουργία της κορεατικής LG (GM750), ως γνήσιο μέλος της μεγάλης οικογένειας των smartphones, ενσωματώνει εξελιγμένες δυνατότητες που απευθύνονται στην ανώτερη κατηγορία των καταναλωτών που επιζητούν ένα κινητό με κάτι παραπάνω από τις βασικές λειτουργίες μιας στάνταρ συσκευής. Και το συγκεκριμένο LG έχει όλο το «πακέτο», από το σχέδιο και τα οπτικοακουστικά χαρακτηριστικά έως την υψηλή συνδεσιμότητα και την τιμή. Ας γνωριστούμε μαζί του καλύτερα...
Design
Στον σχεδιαστικό τομέα, βλέπουμε ότι η LG επέλεξε να συνεχίσει στη φιλοσοφία του candy bar, η οποία αν και δεν αφήνει παραδοσιακά και πολλά περιθώρια για καινοτομίες, σε αυτήν την περίπτωση μας χαρίζει ένα κινητό που ξεφεύγει από τον κανόνα, όντας ένα πολύ μοδάτο candy bar phone. Σε αυτό το τελευταίο, μάλιστα, συνηγορούν τόσο το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμά του, όσο και η μεγάλη οθόνη των 3 ιντσών.
Multimedia
Με το που θα περάσετε στον τομέα των οπτικοακουστικών προδιαγραφών, γρήγορα θα διαλυθούν όποιες αμφιβολίες σάς δημιούργησε το στιλ του candy bar κινητού, αφού η ενσωμάτωση μιας μεγάλης οθόνης αφής 3 ιντσών (touch), με ανάλυση 240 x 400 pixels αποτελεί το καλύτερο μέσο για να απολαύσουμε τη νεότερη έκδοση των Windows Mobile 6.5, στα οποία βασίζεται και τα οποία θα γνωρίσουμε λίγο πιο κάτω. Συνεχίζοντας, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, όταν ανοίγοντας τη συσκευή αποκτήσετε πρόσβαση στο S-Class UI, στο συγκεκριμένο μενού της κορεατικής εταιρίας και της Vodafone, το οποίο «τρέχει» πάνω από το ανανεωμένο μενού Honeycomb των Windows 6.5. Η δε ταχύτητα πλοήγησης στα Windows Mobile 6.5 είναι πολύ υψηλή, αλλά η εικόνα θα ήταν ημιτελής αν δεν υπήρχε ο επεξεργαστής Qualcomm να «τρέξει» στα 528 MHz. Μπορεί να αναπαραγάγει αρχεία της μορφής MP3/WMA/MPEG4/3GP, ενσωματώνει κάμερα ανάλυσης 5 Mpixels με αυτόματη εστίαση και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 2592 x 1944 pixels και φυσικά βίντεο. Παράλληλα, υπάρχει και δεύτερη κάμερα για τις βιντεοκλήσεις. Τα multimedia χαρακτηριστικά ολοκληρώνονται με τη μνήμη των 200 MB, αλλά και τη δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, εξασφαλίζοντας επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.
Συνδεσιμότητα
Πολύ παραπάνω από «τυπική» θα χαρακτηρίζαμε τη συνδεσιμότητα του νέου LG, καθώς τα χαρακτηριστικά του σε αυτόν τον τομέα θα κάνουν το διαδίκτυο «δεύτερο σπίτι» σας! Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου υπερβολή, αφού το GM750 διαθέτει πομποδέκτη 3G με υποστήριξη για τα δίκτυα HSDPA/HSUPA, τα οποία επιτρέπουν την πλοήγηση στο mobile Ιnternet με ταχύτητες που ξεπερνούν πλέον τα 7,2 Mbps αλλά και την αποστολή δεδομένων με ταχύτητα 2 Mbps. Βασίζεται στη νεότερη έκδοση του Internet Explorer Mobile για την επίσκεψη σε websites, έχει συμβατότητα με USB 2.0 για γρήγορη ανταλλαγή αρχείων από το PC. Η νεολαία επιπρόσθετα θα εκτιμήσει την υποστήριξη που προσφέρει η συσκευή με την τεχνολογία Bluetooth 2.1, ενώ οπωσδήποτε χρήσιμη -και απαραίτητη για ένα smartphone- είναι η ύπαρξη ασύρματου δικτύου Wi-Fi. Τέλος, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η υποστήριξη GPS, ώστε να έχετε τον δικό σας πλοηγό στο κινητό σας.
Άποψη
Το LG GM750 είναι ένα «καθαρόαιμο» smartphone που κυκλοφορεί αποκλειστικά από τη Vodafone. Το δε λειτουργικό Windows Mobile 6.5 και ο «δυνατός» επεξεργαστής μαζί με όλα τα υπόλοιπα καθιστούν το GM750 ένα ισχυρό αντίπαλο για τα άλλα «έξυπνα» κινητά και μάλλον το πιο οικονομικό Windows phone που κυκλοφορεί στην αγορά.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 7.2Mbps/HSUPA 2Mbps/GSM quad-band/GPRS/EDGE
Οθόνη: TFT αφής 3 '', 262.000 χρώματα, 240 x 400 pixels
Κάμερα: 5 Mpixels, autofocus, video, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις
Μνήμη: 200 MB + θύρα για κάρτες microSD έως 32 GB
Χαρακτηριστικά: MP3 Player, GPS χάρτες/πλοήγηση, Wi-Fi, Video Playback/Recorder/Streaming, FM ραδιόφωνο, WAP, GPRS, Bluetooth 2.1 A2DP
Χρόνος ομιλίας: 3 ώρες
Χρόνος αναμονής: 260 ώρες
Διαστάσεις: 109,8 x 53,5 x 12,9 mm
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment