Δωρεάν εργαλεία για ανάπτυξη Windows 7 Phone εφαρμογών

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών στη νέα πλατφόρμα Windows 7 Phone δίνει από σήμερα η Microsoft όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί το περασμένο μήνα στην έκθεση MWC 2010.
Στην πρώτη ομιλία που έγινε σήμερα στο συνέδριο MIX10, η Microsoft παρουσίασε διάφορα προγράμματα και παιχνίδια τα οποία θα τρέχουν στο νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα και όχι μόνο. Οι εφαρμογές στηρίζονται στο Silverlight κάτι που οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα ειδικά στο τομέα του User Interface. Μερικές από τις εφαρμογές που παρουσιάστηκαν είναι τα Shazam, Netflix, Foursquare, Associated Press ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση ενός παιχνιδιού το οποίο "έτρεχε" σε τρεις πλατφόρμες, στο PC, στο Windows 7 Phone, Xbox 360 με ελάχιστες τροποποιήσεις στο κώδικα.
Η διάθεση τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσα από το ανανεωμένο Windows Marketplace το οποίο θα παρέχει και demo έκδοση πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αγορά.
Όσοι προγραμματιστές ενδιαφέρονται να αναπτύξουν εφαρμογές/παιχνίδια για τη πλατφόρμα, μπορούν να ξεκινήσουν από σήμερα κατεβάζοντας τα απαραίτητα προγράμματα εντελώς δωρεάν. Αυτά είναι τα εξής :
•Visual Studio 2010 Express for Windows Phone CTP
•Windows Phone Emulator CTP
•Silverlight for Windows Phone CTP
•XNA 4.0 Game Studio CTP
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment