Motorola i1: νέο κινητό Android

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Motorola σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα στην αμερικανική αγορά ένα νέο κινητό τηλέφωνο Android με την ονομασία i1.Όπως αναφέρει το site androidcommunity.com, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Communications Commission, FCC) έχει χορηγήσει, ήδη, τη σχετική άδεια στην Motorola. Το Motorola i1 (γνωστό και με την κωδική ονομασία Opus One) θα βασίζεται στην έκδοση 1.5 του Android, πάνω στο οποίο θα "κουμπώνει" η επιφάνεια εργασίας Blur της Motorola. Στο εξοπλισμό του κινητού συμπεριλαμβάνονται μια οθόνη αφής των 3,1", μια κάμερα των 3MPixels, WLAN, A-GPS, Bluetooth και δυνατότητα διεύρυνσης της μνήμης με τη χρήση καρτών microSD.
ΠΗΓΗ: androidcommunity.com
Photoshop και Android μαζί...
Με μια νέα έκδοση του δημοφιλούς της προγράμματος επεξεργασίας εικόνας, η Adobe ενισχύει τη θέση της στην αγορά του Android: το Photoshop.com Mobile 1.1 είναι εδώ και λίγο καιρό διαθέσιμο από το Android Market, φέρνοντας μαζί του μια σειρά βελτιώσεων.
Όπως νέα εργαλεία ρύθμισης της φωτεινότητας και του κοντράστ και μια πληθώρα επιπλέον εφέ. Το πραγματικό highlight της νέας έκδοσης δεν βρίσκεται στην ίδια την εφαρμογή αλλά στον τρόπο εκμετάλλευσης της από τον κατασκευαστή της: έτσι μπορούν τρίτοι κατασκευαστές να ενσωματώσουν το πρόγραμμα στις δικές τους εφαρμογές και να εκμεταλλευτούν άμεσα τις λειτουργίες του. Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό παρέχει η Adobe στο site που έχει δημιουργήσει για τους Android developers.
Παράλληλα με τη δημοσίευση της νέας έκδοσης έπεσε και το σχετικό "καρφί" για την Apple: σύμφωνα με τον Doug Mack, αντιπρόεδρο της Adobe, η ενσωμάτωση του Photoshop σε άλλες εφαρμογές είναι αδύνατο να γίνει όσον αφορά στο iPhone. Όπως είναι γνωστό, τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει μια κόντρα μεταξύ της Adobe και της Apple, η οποία σχετίζεται με τη χρήση του Flash στα iPhone και iPad.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment