Qualcomm Snapdragon 865: Αποκαλυπτήρια το Νοέμβριο

Qualcomm Snapdragon 865: Αποκαλυπτήρια το Νοέμβριο, ντεμπούτο στο Galaxy S11;
Θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το επόμενο flagship SoC της Qualcomm, καθώς μια αναφορά από το συνήθως έγκυρο WCCFTech αποκαλύπτει ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει το Snapdragon 865 SoC μέσα στο Νοέμβριο, ως απάντηση στο Kirin 990 SoC της Huawei και το A13 Bionic της Apple.
Η αναφορά σημειώνει, επίσης, ότι οι πρώτες συσκευές που θα το χρησιμοποιούν θα είναι οι επόμενες ναυαρχίδες των Samsung, Oppo, vivo και Xiaomi, με την αρχή λογικά να γίνεται με το Samsung Galaxy S11 που αναμένεται το Φεβρουάριο του 2020.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή του Snapdragon 865, ο σχεδιασμός θα ανήκει φυσικά στην Qualcomm και η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί από τη Samsung με τη διαδικασία 7nm EUV (extreme ultraviolet lithography). Σε αυτήν την κλίμακα είναι εφικτή η ενσωμάτωση περισσότερων τρανζίστορ, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ισχύ με μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση, ενώ η μέθοδος EUV επιτρέπει την πιο ακριβή τοποθέτηση τους στο chip με αποτέλεσμα να περιμένουμε αύξηση στην απόδοση κατά 20-30% και μείωση στην ενεργειακή κατανάλωση κατά 30-50%. Να σημειωθεί, πάντως, ότι από το 2021 η Qualcomm θα αναθέσει την κατασκευή των chipsets της στην TSMC, μιας και η τελευταία θα έχει καταφέρει να τελειοποιήσει την αρχιτεκτονική της σε κλίμακα 5nm.
Παράλληλα, η ιστοσελίδα WCCFTech αναφέρει ότι το επόμενο flagship Exynos chip της Samsung με ονομασία 9830 SoC, θα περιλαμβάνει πυρήνες ARM Cortexx-A77 αντί των custom Mongoose της εταιρείας, επειδή η Samsung έχει εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις των Cortex-A77. Κρατήστε, πάντως, ότι η Huawei αποφάσισε να επιλέξει του Cortex-A76 για το Kirin 990 SoC θυσιάζοντας ένα μικρό ποσοστό απόδοσης για να προσφέρει καλύτερη ενεργειακή κατανάλωση. Η ARM, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οι πυρήνες Cortex-A77 προσφέρουν 20% μεγαλύτερη απόδοση χωρίς καμία επίπτωση στην κατανάλωση.

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment