Google Pay: Υποστηρίζει δακτυλικό αποτύπωμα και αναγνώριση προσώπου

Google Pay
H Google Pay είναι μία πλατφόρμα που επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω του smartphone, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε ένα σωρό κάρτες. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα η εφαρμογή της πλατφόρμας δεν υποστήριζε κάποια αξιόπιστη βιομετρική μέθοδο ταυτοποίησης.
Δακτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση προσώπου στο Google Pay
Η ταυτοποίηση μέσω βιομετρικών στοιχείων, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα, δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή και το τηλέφωνο μας πιο ασφαλή. Επιπλέον, η διαδικασία ταυτοποίησης είναι αισθητά πιο εύκολη και γρήγορη με τη χρήση αυτών των μεθόδων.
Το Google Pay app μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ταυτοποίησης το παλιό “καλό” PIN. Αυτό άλλαξε με την έκδοση 2.100 όπου η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει στην εφαρμογή την υποστήριξη ταυτοποίησης μέσω δακτυλικού αποτυπώματος και αναγνώρισης προσώπου.
Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό
Προς το παρόν, η ταυτοποίηση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος και αναγνώρισης προσώπου εμφανίζεται μόνο σε όσα smartphones τρέχουν Android 10. Οπότε, ακόμη και αν κάποιος εγκαταστήσει, με οποιονδήποτε τρόπο, την τελευταία έκδοση του Google Pay app δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαρακτηριστικό αυτό αν το smartphone του δεν τρέχει την τελευταία έκδοση του Android.
Όπως και με κάθε άλλο νέο χαρακτηριστικά και εφαρμογή, έτσι και τώρα, η Google θα διαθέσει τις νέες μεθόδους ταυτοποίησης σταδιακά σε περισσότερους χρήστες. Επίσης, το νέο χαρακτηριστικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στις εκδόσεις Android 9 Pie και Android 10.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment