Huawei: έτοιμη για dual OS smartphones, με Android και HarmonyOS!

Με τον «πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ και Huawei να συνεχίζει – με κάποιες ελπίδες να τερματίσει βέβαια – η αλήθεια είναι ότι η Κινεζική εταιρία έχει βρεθεί σε αρκετά δύσκολη θέση, αφού δεν μπορεί να εγκαταστήσει τα Google Services στα κινητά της! Οι πρώτες συσκευές που έχουν επηρεαστεί από αυτή την απαγόρευση είναι τα ολοκαίνουρια Mate 30 Series που δεν έρχονται στη χώρα μας για αυτόν τον λόγο, ούτε όμως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Η απάντηση των Κινέζων; Ακούει στο όνομα HarmonyOS και στις πιθανότητες να εγκαταστήσει δύο λειτουργικά στα κινητά της (!), σύμφωνα με σημερινές φήμες!
HarmonyOS
Οι πληροφορίες από το HuaweiAdvisor θέλουν τους Κινέζους να έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να εφοδιάσουν ΟΛΑ τους τα τρέχοντα μοντέλα με dual OS λειτουργικά: HarmonyOS και Android! Το πρώτο από τα δύο ανήκει στην ίδια, είναι πλήρως συμβατό με ΟΛΕΣ τις συσκευές της, ενώ «τρέχει» και σε έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά και σε όλα τα Honor smartphones (το Κινεζικό sub-brand του κολοσσού). Οι φήμες βέβαια θέλουν κάτι τέτοιο να προβλέπεται σε περίπτωση που δεν λήξει το εμπάργκο των ΗΠΑ, ενώ η πλήρης εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου θα χρειαστεί 2-3 χρόνια ακόμα, αφού το HarmonyOS δεν είναι ακόμα 100% έτοιμο για παραγωγική χρήση σε κινητά – σύμφωνα πάντα με τον CEO της Huawei, Ren Zhengfei.
HarmonyOS
Η κεντρική ιδέα θέλει τις συσκευές να έχουν dual boot λειτουργικό και ο χρήστης να μπορεί να μεταβαίνει από το ένα στο άλλο με ένα restart, όπως γίνεται τώρα σε Υ/Η με Windows 10/Linux ή στα Android/Windows 10 tablets.


Πιστεύετε ότι μία τέτοια λύση θα βοηθήσει τις πωλήσεις των Κινέζων; Πείτε μας στα σχόλια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment