Microsoft: Τα Windows 10 δεν είναι πλέον σημαντικά για εμάς!

Το λειτουργικό σύστημα δεν είναι πλέον το πιο σημαντικό επίπεδο για εμάς, ήταν το μήνυμα του CEO της Microsoft, Satya Nadella κατά την διάρκεια του Surface Event. Αλλά ήταν η συνέντευξη του Nadella με το Wired που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι το μοντέλο των εφαρμογών και η εμπειρία, προσθέτει ο Nadella. Τα Windows αποτελούν ένα πολύ νευραλγικό τμήμα της Microsoft, αλλά δεν είναι πλέον το μέλλον. Και κάτι τέτοιο, ο Nadella το δείχνει με το γεγονός ότι εστιάζει στο Microsoft Graph, μια συλλογή APIs που συνδέει συσκευές στο cloud  της Microsoft και λειτουργεί σαν ένα σημαντικό gateway στα Windows, Office 365 και Azure. Φαντάζει δηλαδή ότι η Microsoft συνεργάζεται με την Google για να συνδέσει το Graph βαθύτερα και πιο στενά στο Android.
Η Microsoft δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες για τη συνεργασία της με την Google κατά τη διάρκεια του Surface Event, ωστόσο αυτή ανακοίνωσε ένα νέο Android smartphone, το Surface Duo. Αποτελεί μια δυναμική επιστροφή στο χώρο των smartphones, μόνο που τώρα δεν θα έχουν Windows όπως συνέβη παλαιότερα, αλλά αντίθετα Android. Η Microsoft αποτελεί πλέον και με την βούλα, έναν κατασκευαστή του Android και ο chief product officer της εταιρείας αποκάλυψε τον λόγο. Επειδή υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές στο Android. Ένα smartphone με Windows δεν θα είχε αυτά τα apps. Έτσι αναγκάστηκε να στραφεί στην Google για να αποκτήσει πρόσβαση στο Play Store. Η Microsoft μάλιστα, έχει αναφέρει ότι εργάζεται απευθείας με την Google όσον αφορά τις dual screen συσκευές για το Android και σε APIs για να βελτιώσει την εμπειρία.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Microsoft αρχίζει να υιοθετεί το Android με τρόπο που θα συνεισφέρει πίσω στο Android Open Source Project (AOSP). Με απλά λόγια, κάτι που έκανε και με τον νέο Edge browser που βασίζεται στο Chromium. Τα Windows είναι ακόμη σημαντικά για τους χρήστες, αλλά ο Nadella γνωρίζει ότι δεν θα είναι σύντομα. Οι χρήστες βασίζονται στα Windows για την πλειοψηφία των desktop apps, αλλά το computing μεταβαίνει πλέον όλο και περισσότερο στο mobile. Τα Apps γίνονται όλο και περισσότερο cross platform και βασίζονται όλο και περισσότερο σε web τεχνολογίες.
Με λίγα λόγια, αυτό που η Microsoft κάνει από εδώ και στο εξής είναι η βελτίωση του Android και του Chromium ώστε να βεβαιωθεί ότι τα Microsoft apps και οι υπηρεσίες της θα μπορούν να τρέξουν καλύτερα και να προωθηθούν στους εκατομμύρια χρήστες του Android.
Με πληροφορίες theverge.com
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment