Google Andromeda: Τι σχεδιάζει η εταιρεία για το νέο λειτουργικό;

Σύμφωνα με πληροφορίες από δύο διαφορετικές και αξιόπιστες πηγές, επιβεβαιώνεται ότι η Google αναπτύσσει ένα νέο Pixel laptop που θα κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2017. Το «Project Bison», όπως είναι γνωστό εσωτερικά με το άτυπο παρατσούκλι «Pixel 3» θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη συσκευή της ίδιας της Google, που θα φέρει το λειτουργικό σύστημα «Andromeda», το οποίο θα προκύψει από τον συνδυασμό των Android και Chrome OS. Το Project Bison, φιλοδοξεί να είναι το αποκορύφωμα πολλών ετών ερευνών και εργασιών της ομάδας Pixel της Google, σε συνεργασία με τις ομάδες Android και Chrome OS της ίδιας εταιρείας. Εκτός όμως από αυτό, άλλες πηγές ισχυρίζονται ότι για τον ίδιο σκοπό η Huawei ετοιμάζει μια Nexus συσκευή.
Το Bison έχει σχεδιαστεί να είναι ένα εξαιρετικά λεπτό laptop με οθόνη 12,3 ιντσών, αλλά η Google θέλει επίσης να λειτουργεί και ως tablet. Είναι σαφές λοιπόν ότι το Bison θα είναι μία μετατρέψιμη συσκευή σαν το Lenovo Yoga ή αποσπώμενη όπως το Surface Book της Microsoft. Θα τροφοδοτείται από έναν Intel m3 ή i5 Core επεξεργαστή με 32 ή 128 GB χώρο αποθήκευσης και 8 ή 16 GB RAM. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα υπάρχουν δύο μοντέλα. Θα διαθέτει επίσης ένα scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων, δύο θύρες USB-C, μια υποδοχή 3,5 χιλιοστών, μια σειρά από αισθητήρες, υποστήριξη γραφίδας Wacom pen που θα πωλείται ξεχωριστά, στερεοφωνικά ηχεία, τέσσερα μικρόφωνα και μπαταρία που θα διαρκεί περίπου 10 ώρες. Το πληκτρολόγιο θα έχει οπίσθιο φωτισμό και το γυάλινο trackpad θα υποστηρίζει haptic και force detection όπως και το MacBook. Η Google σχεδιάζει να χωρέσει όλα αυτά σε μία συσκευή που θα έχει πάχος μικρότερο από 10 χιλιοστά, αρκετά λεπτότερο από το προαναφερθέν laptop της Apple.
Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία, αλλά μία από τις πηγές, επιβεβαιώνει ότι η βασική ιδέα εδώ είναι: «Pixel, αλλά απευθύνεται σε χρήστες MacBook Pro». Αν πάρουμε σαν δεδομένο τις τιμές των προηγούμενων Pixel laptop, θα περιμέναμε να είναι μια αρκετά ακριβή συσκευή, αλλά η Google προσανατολίζεται να το τιμολογήσει σε μια αρκετά ανταγωνιστική τιμή. Η αρχική τιμή του Bison θα είναι 799 δολάρια και θα κυκλοφορήσει το 3ο τρίμηνο του 2017. Από την άλλη έχουμε το Huawei Nexus. Καταρχάς δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα λέγεται Nexus, με δεδομένο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει ότι η Google θέλει να εγκαταλείψει αυτήν την σειρά προϊόντων. Ωστόσο είναι πολλές οι πηγές που επιμένουν ότι θα ονομαστεί έτσι. Επίσης, λένε με βεβαιότητα ότι θα είναι μια από τις δύο συσκευές που είναι στα σχέδια της Google να φέρει το υπό ανάπτυξη λειτουργικό σύστημα Andromeda
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment