Το Huawei Y3 II : Η τίμια οικονομική επιλογή

Η Huawei έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία στην αγορά των smartphones. Οι συσκευές που διαθέτει στην αγορά ξεχωρίζουν για την ποιότητα κατασκευής, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αξιοπιστία τους. Μόλις πριν από μερικές μόνο ημέρες, γιόρταζε 100 εκατομμύρια αποστολές smartphones για το 2016, δείγμα ότι οι καταναλωτές την εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι επιθυμεί να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γεγονός ότι η Huawei διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλία smartphones στην αγορά, από οικονομικές και μεσαίου κόστους συσκευές μέχρι και ναυαρχίδες.
Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια πολύ οικονομική συσκευή της εταιρείας, τοHuawei Y3ii, αλλά με χαρακτηριστικά που θα ζήλευε κάθε ανταγωνιστής. Ποιες εντυπώσεις μας άφησε; Αξίζει η αγορά της; Ποια είναι η ποιότητα της συσκευής; Κατάφερε να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας κατά τη διάρκεια των δοκιμών; Καθίστε αναπαυτικά και συνεχίστε να διαβάζετε τις επόμενες γραμμές.
Πακέτο προσφοράς - Εξωτερικά χαρακτηριστικά
Η συσκευασία μέσα στην οποία ήρθε η συσκευή σε καμιά περίπτωση δε δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για οικονομική συσκευή, το ακριβώς αντίθετο. Είναι χρώματος κόκκινου στο σύνολό της και εξωτερικά δε διακρίνουμε κάποια άλλα εικαστικά στοιχεία. Φυσικά, υπάρχει η εμπορική ονομασία του smartphone, ενώ δε θα μπορούσαμε να αμελήσουμε να αναφέρουμε την ένδειξη 4G LTE που υπάρχει σε μια γωνία του κουτιού, δείχνοντας πως αυτή η τόσο οικονομική συσκευή υποστηρίζει δίκτυα νέας γενιάς.
Ανοίγοντας τη συσκευασία, στο εσωτερικό της διακρίνουμε την ύπαρξη της συσκευής μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι που εξασφαλίζει την προστασία της. Ακριβώς από κάτω, βρίσκουμε το φορτιστή, που αποτελείται από το μετασχηματιστή και το καλώδιο USB. Πλήρης συσκευασία θα λέγαμε, αν και παρατηρήσαμε την έλλειψη ακουστικών, χωρίς όμως να το θεωρούμε σημαντικό μειονέκτημα.
Η πρώτη επαφή μας με τη συσκευή ήταν απολύτως θετική. Πολύ καλό κράτημα με απουσία τριγμών, στιβαρή κατασκευή που σε καμιά περίπτωση δεν παραπέμπει σε οικονομική συσκευή.
Ας περάσουμε όμως και στα εξωτερικά χαρακτηριστικά της: Το καπάκι, αν και είναι εύκαμπτο πλαστικό, φέρει τέτοιο φινίρισμα που δίνει την εντύπωση του μετάλλου και συμβάλλει στην ποιότητα της κατασκευής που αναφέραμε πιο πάνω. Ανοίγοντας το καπάκι, διαπιστώνουμε την αποσπώμενη μπαταρία, την κάμερα με το φλας καθώς και τις θέσεις για την κάρτα SIM και την κάρτα microSD.
Η οθόνη της συσκευής εκπέμπει και αυτή την ποιότητα που αναμένει ο χρήστης, αν και παρουσιάζει κάποιες δαχτυλιές ύστερα από έντονη χρήση. Τα χρώματα όμως είναι ζωντανά και φωτεινά και μάλιστα με πολύ καλή ευκρίνεια. Στο πλάι συναντούμε τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης, καθώς και το πλήκτρο ενεργοποίησης. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα ποιοτικό smartphone, με πολύ καλή αίσθηση στο χέρι, με αποτέλεσμα τα 85 ευρώ περίπου που καλείται να καταβάλλει κάποιος για να το αποκτήσει να δικαιολογούνται πλήρως.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά - Κάμερα και Αυτονομία μπαταρίας
Το Huawei Y3ii έρχεται με οθόνη αφής των 4.5 ιντσών και η ανάλυση αγγίζει τα 480x854px. Οι διαστάσεις ανέρχονται στα 134.5 x 66.7 x 9.9 mm, ενώ το βάρος διαμορφώνεται στα 150 γραμμάρια.Παράλληλα, φέρει μπαταρία τύπου Li-Po στα 2100 mAh και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος φθάνει τα 8GB ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω μιας κάρτας microSD στα 32GB. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα τετραπύρηνο MediaTek MT6735M SoC με 1GB RAM. Σε γενικές γραμμές έχουμε άκρως συμπαθητικά τεχνικά χαρακτηριστικά, άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια συσκευή των 85 ευρώ μόλις.
Συνεχίζουμε με την κύρια κάμερα, η οποία έρχεται με αισθητήρα ανάλυσης των 5MP. Παρά τα λίγα MP, οι φωτογραφίες που βγάζει είναι πολύ ικανοποιητικές, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μενού της κάμερας, το οποίο παρέχει πλήθος ρυθμίσεων. Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να επιλέξετε τη θέση αποθήκευσης των νέων φωτογραφιών σας, την ανάλυση στην οποία η κάμερα θα πραγματοποιεί τη λήψη των φωτογραφιών σας και πολλές άλλες.
Μικρή αναφορά θα πρέπει να γίνει και στη μπαταρία, η οποία μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλη, αλλά σίγουρα θα σας επιτρέψει τη χρήση της συσκευής για μια ολόκληρη μέρα με εντατική χρήση. Υπενθυμίζω, πρόκειται για μια πολύ οικονομική συσκευή, οπότε θα ήταν παράλογο να περιμέναμε κάτι παραπάνω.
Το EMUI στο Huawei Y3ii και μερικά Benchmarks
combine_images-antigrafi
Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι εντυπώσεις μας από το EMUI της Huawei που εξοπλίζει τη συσκευή και βασίζεται σε Android 5.1. Είναι γεγονός ότι το design μας άρεσε πάρα πολύ. Δεν παρατηρήσαμε κάποιου είδους κολλήματα, η συσκευή χρησιμοποιήθηκε επί τρεις ημέρες εντατικώς και δεν παρατηρήσαμε lags. Η εμπειρία με το λειτουργικό είναι πολύ ομαλή και άκρως ικανοποιητική. Παρατηρήσαμε, βέβαια, ότι ο χώρος που καταλαμβάνει το λειτουργικό είναι αρκετός, καθώς από τα 8GB χώρου, μόλις τα 2.5GB περίπου είναι διαθέσιμα προς χρήση, αλλά εντάξει μπορούμε να προμηθευτούμε μια κάρτα SD αν έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο.
Συνεχίζουμε με τα Benchmarks. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, τα νούμερα είναι χαμηλά, αλλά κατά τη γνώμη μου μικρή σημασία έχει, καθώς η εμπειρία μου σε καθημερινή χρήση ήταν πάρα πολύ καλή. Η συσκευή με κέρδισε, δεν είχε κάποιου είδους κολλήματα και το ρολάρισμα του λειτουργικού ήταν πάρα πολύ καλό. Επέλεξα να τρέξω το benchmark με το δημοφιλές και αρκετά γνωστό AnTuTu.
combine_images-antigrafi
Τελικές διαπιστώσεις - Συμπεράσματα - Επίλογος
Είχα την ευκαιρία να έχω για λίγες ημέρες το Huawei Y3ii, το οποίο κατάφερε να με εντυπωσιάσει. Αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της προσπάθειας του κατασκευαστή να κυκλοφορήσει οικονομικές συσκευές με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Για τα 85 ευρώ περίπου που κάποιος καλείται να δώσει για να την αποκτήσει, αποτελεί μια πολύ καλή συσκευή με συμπαθητικά χαρακτηριστικά και ικανοποιητική αυτονομία. Μπορεί άνετα να αποτελέσει την επόμενη αγορά για όλους εσάς που επιθυμείτε να αγοράσετε μια καινούργια συσκευή, αλλά δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment