Xiaomi Redmi Note 4 Review

Πριν λίγα χρόνια, αν σε σχετική ερώτηση απαντούσες πως το κινητό σου είναι κατασκευής "Xiaomi", το πιθανότερο είναι να εισέπραττες βλέμμα απορίας ως πρώτη αντίδραση στην απάντηση. Σταδιακά όμως αυτό άλλαξε και πλέον η Xiaomi είναι brand αναγνωρίσιμο από πολλούς καταναλωτές, tech enthusiasts και μη - ακόμη και σε αγορές όπως η ελληνική, στις οποίες η εταιρεία δεν έχει επίσημη παρουσία και αντιπροσώπευση.

Στον τομέα των smartphones, μετά από τα δυνατά για την εποχή τους Mi1, Mi2 και τις διάφορες υποεκδόσεις τους, η Xiaomi λάνσαρε τις σειρές Redmi και Redmi Note. Επιλέγοντας μία πιο επιθετική πολιτική τιμολόγησης, στόχευσε ξεκάθαρα τους καταναλωτές εκείνους που προτιμούν να θυσιάσουν τις κορυφαίες επιδόσεις προκειμένου να έχουν τον υψηλότερο δυνατό λόγο απόδοσης προς τιμή. Οι εν λόγω σειρές συσκευών ήταν αυτές που χάρισαν στην εταιρεία διαδοχικά ρεκόρ πωλήσεων επί σειρά ετών και μία θέση στο πάνθεον των παγκοσμίου εμβελείας κατασκευαστών smartphones.
Η συσκευή που δοκιμάζουμε σε αυτό το review είναι, όπως μαρτυρά και το όνομά της, το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο της σειράς Redmi Note, χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τις διάφορες υποεκδόσεις 4G/Prime/Pro/Snapdragon των εκάστοτε εκπροσώπων της σειράς. Πρόκειται για τη «μικρή έκδοση» με 2GB μνήμης RAM και 16GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Υπάρχει και μεγαλύτερη έκδοση, με μόνη διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά το 3GB/64GB configuration.
Η ειδοποιός διαφορά των Redmi Note σε σχέση με τα απλά Redmi ήταν πάντα οι μεγαλύτερες οθόνες. Όλα τα Redmi Note έως τώρα είχαν οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών. Παλαιότερα θα τολμούσαμε να τα κατατάξουμε στα phablets. Και στο Redmi Note 4 λοιπόν, η Xiaomi επιμένει στη συγκεκριμένη διάσταση οθόνης. Πέραν αυτής της λεπτομέρειας όμως, διαθέτει το Redmi Note 4 (στο εξής RN4, χάριν συντομίας) τα υπόλοιπα επιμέρους στοιχεία που είναι απαραίτητα για να το καταστήσουν άξιο συνεχιστή των επιτυχημένων προκατόχων του; Η απάντηση στη συνέχεια του άρθρου.
Εμφάνιση - Κατασκευή

Το design και η σχεδιαστική πρωτοτυπία δεν ήταν έως τώρα από τα δυνατά σημεία των Redmi και Redmi Note. Στα πρώτα μοντέλα μάλιστα, δεν υπήρξε καν διαφοροποίηση μεταξύ των δύο σειρών: το πρώτο Redmi Note ήταν μία υπερτροφική έκδοση του Redmi 1/1S, με πανομοιότυπο κατά τ' άλλα design. Το ίδιο περίπου μοτίβο ακολουθήθηκε και στα υλικά κατασκευής, με σώματα από πλαστικό μεν, ικανοποιητικής ποιότητας συναρμογής δε. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας παραξενεύει εξάλλου, αν θυμηθούμε πως πρόκειται για mid-range smartphones με αρκετά δυνατό hardware, στα οποία πρέπει να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις για να περιοριστεί το κόστος. Την ίδια συνταγή ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές.

Με τα Redmi 3/3S και Redmi Note 3, η Xiaomi για πρώτη φορά χρησιμοποίησε και αλουμίνιο στο σώμα αυτών των σειρών. Στο RN4 επιπλέον του αλουμινίου, το σώμα είναι τύπου "unibody" και έχει υποστεί πιο εκτεταμένη επεξεργασία, με αποτέλεσμα βελτιωμένη ακαμψία, καλύτερο φινίρισμα και μία αίσθηση premium κατασκευής που δεν υπήρχε έως τώρα στα Redmi και Redmi Note.

Στην πρόσθια όψη, το RN4 διατηρεί μεν το κλασικό design της σειράς Redmi Note, αλλά η εμφάνιση διαφοροποιείται λίγο προς το καλύτερο από την χρήση τεχνολογίας 2.5D στις άκρες της οθόνης. Στο προφίλ και την πίσω όψη της συσκευής υπάρχουν ακόμη πιο εμφανή στοιχεία βελτίωσης: λιγότερη «στρογγυλάδα», τολμηρές ακμές και ρίγες αποτελούν ευχάριστη έκπληξη και δίνουν έναν πιο «νευρικό» χαρακτήρα στο RN4 σε σχέση με τους προκατόχους του. Στο επάνω μέρος της πρόσθιας όψης βρίσκουμε σε οριζόντια διάταξη την μπροστινή κάμερα, το ακουστικό, τον αισθητήρα φωτός/proximity και ένα LED ειδοποιήσεων, ενώ στο κάτω μέρος βρίσκονται τα τρία πλήκτρα αφής. Αρκετοί κατασκευαστές τελευταία συνηθίζουν να υλοποιούν εδώ hardware πολυ-πλήκτρο που παίζει και τον ρόλο του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όμως η Xiaomi, όπως στα Redmi 3 και Redmi Note 3, επέλεξε και στο RN4 ανεξάρτητο fingerprint reader στο πίσω μέρος, ακριβώς κάτω από τον φακό της οπίσθιας κάμερας και το dual-tone LED.
Στο κάτω μέρος του RN4 βρίσκεται η θύρα USB 2.0 OTG για μεταφορά δεδομένων και φόρτιση, εκατέρωθεν της οποίας υπάρχουν «γρίλιες» για το ηχείο και το μικρόφωνο κλήσεων. Καλή η επιλογή της Xiaomi να μεταφέρει τον ήχο του speaker σε αυτό το σημείο, καθώς είναι συχνό το παράπονο των κατόχων συσκευών με ηχείο στο πίσω μέρος: μειωμένη εώς μηδενική ένταση ήχου σε αναπαραγωγή πολυμέσων ή ανοιχτή ακρόαση, όταν ακουμπάμε τη συσκευή σε λείες ή σχεδόν λείες επιφάνειες. Με αυτήν τη διάταξη, η Xiaomi μας προϊδεάζει θετικά για αυξημένη ένταση και ποιότητα αναπαραγωγής ήχου από το ηχείο, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία του review. Να σημειώσουμε εδώ πως οι γρίλιες είναι λίγο παραπλανητικές, γιατί δίνουν την εντύπωση διπλών speakers και στερεοφωνίας. Στην πραγματικότητα το ηχείο είναι μόνο ένα, δυστυχώς.

Στο επάνω μέρος υπάρχει η θύρα 3,5 χιλιοστών για ακουστικά/hands-free, το δευτερεύον μικρόφωνο που χρησιμοποιείται για noise cancelling κατά τις κλήσεις, καθώς και IR blaster με το οποίο η Xiaomi συνεχίζει την παράδοση του Redmi Note 2. Αριστερά εντοπίζεται το SIM tray που βγαίνει συρταρωτά και έχει μία θέση για κάρτα SIM μεγέθους Micro, καθώς και μία ακόμη υβριδική θέση στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε είτε δεύτερη SIM μεγέθους Nano είτε μία καρτούλα MicroSD. Δεξιά βρίσκεται το volume rocker μαζί με το πλήκτρο ON/OFF της συσκευής.


Οι διαστάσεις του RN4 συναρτήσει του μεγέθους οθόνης είναι κοντά στο μέσο όρο: 151 x 76 x 8,35 χιλιοστά. Το RN4 δεν πλασάρεται ως υπερ-λεπτό κινητό, παρ' όλα αυτά το πάχος των 8,35mm είναι πρακτικά ίδιο με τα RN2, RN3 και απόλυτα ικανοποιητικό, αν συνυπολογίσουμε τη μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας που ενσωματώνει και στην οποία θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά παρακάτω. Τα bezels στην επάνω και κάτω πλευρά είναι κάπως μεγάλα, όμως ο λόγος screen-to-body είναι αξιόλογος, στο 72,8% περίπου. Το μέταλλο που έχει χρησιμοποιηθεί δεν είναι ελαφρύ κράμα όπως μαγνησίου - κάτι που σίγουρα θα εκτόξευε το κόστος - αλλά αλουμινίου. Το βάρος εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα Redmi Note, στα 175 γραμμάρια. Το κράτημα, όχι τόσο λόγω των διαστάσεων αλλά λόγω του βάρους, μάλλον θα κουράσει σε έντονη χρήση και ιδίως τους κατόχους που ανήκουν στο ωραίο φύλο.
Οθόνη
Όπως προαναφέραμε, η Xiaomi επιλέγει και για το τέταρτο Redmi Note οθόνη διάστασης 5,5 ιντσών, κρατώντας τη μεγαλύτερη και «πιο phablet» διάσταση των 5,7 ιντσών για την ακριβότερη σειρά Mi Note. Ούτε φυσικά θα περιμέναμε να δούμε ακριβές τεχνολογίες όπως AMOLED ή Super AMOLED. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό IPS LCD panel κατασκευής Tianma, με ανάλυση Full HD 1080 x 1920 pixels, ουδέτερο στην απόδοση των χρωμάτων, με καλή ευκρίνεια υπό γωνία και ευτυχώς χωρίς φαινόμενα υπερκορεσμού ή backlight-bleeding. Με επιφύλαξη λόγω έλλειψης ειδικού εξοπλισμού μέτρησης, κρίνοντας με το μάτι η φωτεινότητα μας φάνηκε ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα Redmi Note. Σε κάθε περίπτωση και ρυθμίζοντας την φωτεινότητα στο αυτόματο, το panel προσφέρει καλή ευκρίνεια, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους υπό έντονη ηλιοφάνεια. Η Xiaomi επίσημα αναφέρει για το panel φωτεινότητα 450 cd/m2, λόγο αντίθεσης 1000:1 και χρωματική απόδοση 72% NTSC, για τα οποία δε μας δόθηκε κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε.

Σχετικά με τον όρο "2.5D" που προαναφέρθηκε στην εισαγωγή της δοκιμής και θα τον δείτε να υϊοθετείται και σε άλλα smartphones χαρακτηρίζοντας τις οθόνες τους: μπορεί να προϊδεάζει για κάτι εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι τόσο τρομερός στην πράξη. Πρόκειται για μία τεχνολογία επεξεργασίας του γυαλιού της οθόνης που στρογγυλεύει κάπως τις άκρες και οδηγεί σε μικρή αισθητική βελτίωση της εμφάνισης. Το αποτέλεσμα φαίνεται καθαρά σε φωτογραφίες που παραθέσαμε πιο πάνω, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά σε αυτό το ενδεικτικό άρθρο.

Η Xiaomi δεν κατονομάζει κάποιου είδους τεχνολογία αντοχής όπως Gorilla Glass στην κατασκευή της οθόνης του RN4, γι' αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την χρήση της συσκευής και να προστατεύσετε αμέσως την οθόνη με μία ζελατίνα προστασίας ή ένα tempered glass προκειμένου να αποφύγετε γρατσουνιές ή ακόμη χειρότερα, σπάσιμο αυτής σε περίπτωση πτώσης.

Κάμερα
Πριν να δούμε δείγματα φωτογραφίας και video από το RN4, ας μιλήσουμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κύριας κάμερας: πρόκειται για συνδυασμό φακού με διάφραγμα f/2,0 και του CMOS αισθητήρα S5K3L8 της Samsung, μέγιστης ανάλυσης 13 Megapixels (4208 x 3120), με τεχνολογία ISOCELL και pixels μεγέθους 1,12 μικρόμετρα έκαστο. Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος αισθητήρας χρησιμοποιήθηκε και στο Redmi 3. Ο συνδυασμός συμπληρώνεται από σύστημα PDAF για ταχεία αυτόματη εστίαση και διπλό dual-tone LED flash.

Για την πρόσθια κάμερα, δεν έχουμε πολλά να αναφέρουμε. Είναι μία low-cost λύση των 5 Megapixels, βασισμένη σε αισθητήρα CMOS Samsung S5K5E8YX 1/5" με pixels μεγέθους 1,12 μm. Δεν πρόκειται ούτε να ενθουσιάσει αλλά ούτε και να προβληματίσει κατά τη λήψη selfies. Κάποιοι πιθανόν να βρουν ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές τις έξτρα λειτουργίες για selfies που παρέχει η MIUI ROM, όπως πληθώρα φίλτρων beautify/effects καθώς και ένδειξη ηλικίας που βασίζεται σε αλγορίθμους face detection.

Ας δούμε τώρα μερικά δείγματα φωτογραφιών από την κύρια κάμερα του RN4 σε εξωτερικούς χώρους και με άπλετο φυσικό φως ημέρας.

Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 1 Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 1 - closeup

Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 2 Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 2 - closeup

Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 3 Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 3 - closeup

Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 4 Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 4 - closeup

Η κάμερα του RN4 διατηρεί αρκετά μεγάλο ποσοστό λεπτομέρειας όταν φωτογραφίζουμε σε συνθήκες καλού φωτισμού. Για την κατηγορία τιμής του RN4, θεωρούμε πως τα πηγαίνει πολύ καλά.

Ακολουθούν φωτογραφίες που πήραμε σε εσωτερικούς χώρους, με φωτισμό από λαμπτήρες LED και με το φλας της συσκευής:

Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 5 Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 5 - closeup

Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 6 Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 6 - closeup

Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 7 Xiaomi Redmi Note 4 - photo sample 7 - closeup

Ακόμη και χωρίς close-up, εδώ παρατηρούμε πως υπάρχει πρόβλημα σε συνθήκες προβληματικού φωτισμού. Το ίδιο συνέβαινε με όλα τα τα Redmi και Redmi Note έως τώρα. Για να μην είμαστε και υπερβολικά αυστηροί όμως, ας αναγνωρίσουμε ότι παραδοσιακά σε τέτοιες συνθήκες φωτισμού, μόνο mid-to-high end συσκευές και ναυαρχίδες τα πάνε καλά.

Σε γενικές γραμμές, μείναμε ευχαριστημένοι από την κάμερα του RN4. Στις δοκιμές, το σύστημα PDAF αποδείχθηκε πως δεν είναι απλά διαφημιστικό τρυκ αλλά κάνει καλή δουλειά, με πολύ γρήγορη και αποτελεσματική αυτόματη εστίαση σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Όσον αφορά τη λήψη video, το RN4 υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση Full HD 1920 x 1080 pixels με frame rate 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Μειώνοντας την ανάλυση σε 720p, υποστηρίζεται επίσης και λήψη στα 120fps για την παραγωγή slow-motion videos. Αξίζει να σημειωθεί πως το hardware του RN4 (επεξεργαστής και CMOS sensor) είναι θεωρητικά ικανό για λήψη 4K video και προσπαθήσαμε με 3rd party apps όπως το OpenCamera να την ενεργοποιήσουμε, χωρίς δυστυχώς να το καταφέρουμε. Ίσως με κάποιο ROM update να δοθεί και τέτοια δυνατότητα στο μέλλον. Η ποιότητα video και audio στη λήψη ήταν αρκετά ικανοποιητική. Ενδεικτικά έχουμε ανεβάσει δείγματα video με απενεργοποιημένο και με ενεργό το image stabilization:

Τεχνικά

Ως καρδιά του RN4 η Xiaomi επέλεξε ένα σύγχρονο SoC, το MT6797 της MediaTek με την χαρακτηριστική ονομασία "Helio X20". Πρόκειται για έναν επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM big.LITTLE με 10 πυρήνες, χωρισμένους σε 3 συστάδες (clusters): 2 πυρήνες Cortex A-72 χρονισμένους στα 2,1 GHz, 4 πυρήνες Cortex A-53 χρονισμένους στα 1,85 GHz και άλλους 4 πανομοιότυπους Cortex A-53 με τον ίδιο χρονισμό. Τα γραφικά του RN4 οδηγούνται από το ολοκληρωμένο Mali-T880 στα 700 MHz, ενώ τα παραπάνω συνεπικουρούνται από 2 Gigabytes LPDDR3 μνήμης RAM κατασκευής Samsung. Όπως προαναφέραμε, υπάρχει και ακριβότερη έκδοση RN4 με 3 GB RAM.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Από τα αποτελέσματα των μετροπρογραμμάτων AnTuTu και Geekbench, φαίνεται ότι ο Helio X20 ήταν μία άριστη επιλογή για το RN4 που το καθιστά ικανό να κοιτάζει στα μάτια και να μπαίνει «σφήνα» ανάμεσα σε πολύ ακριβότερα smartphones στις λίστες κατάταξης επιδόσεων. Φαίνεται επίσης και η σημαντική βελτίωση της MediaTek σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο Helio, το X10, το οποίο βασιζόταν κυρίως στο μεγάλο αριθμό πυρήνων του για να εμφανίσει μεγάλες επιδόσεις σε multi-core, ενώ σε single-core ήταν μάλλον μέτριος. Αντιθέτως, ο Helio X20 με τη συστάδα των 2 υψηλά χρονισμένων Cortex-A-72 πυρήνων του, δίνει αξιόλογες επιδόσεις σε single-core και δείχνει τα δόντια του ακόμη και στον Snapdragon 820 της Qualcomm.

Στην πράξη, το RN4 επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα των benchmarks, χωρίς να κομπιάζει σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι το δοκιμάσαμε. Θεωρούμε πως θα υπηρετήσει άψογα τον κάτοχό του για όλη τη διάρκεια του τυπικού ωφέλιμου χρόνου ζωής ενός smartphone.



Από αισθητήρες το RN4 εμφανίζεται πλήρες καθώς δε λείπει κάποιος σημαντικός. Έχουμε επίσης και αρκετές ενδείξεις θερμοκρασίας από διάφορους θερμοαισθητήρες στο εσωτερικό του κινητού (CPU, μπαταρία κ.ά.), ενώ με την ευκαιρία τρέξαμε για ακόμη μία φορά benchmark app και ταυτόχρονα μετρήσαμε με πιστόλι υπερύθρων τη θερμοκρασία του μεταλλικού περιβλήματος του RN4, την οποία βρήκαμε σε πολύ αποδεκτά πλαίσια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σε δοκιμή του πομποδέκτη WiFi του RN4, διαπιστώσαμε πολύ δυνατό σήμα και γρήγορη επικοινωνία με το WiFi του ADSL router μας, παρά την παρουσία πληθώρας γειτονικών δικτύων WiFi στο ίδιο μάλιστα κανάλι. Ίδια εντύπωση μας άφησε και ο δέκτης GPS, ο οποίος κλειδώνει ταχύτατα και «βλέπει» αρκετούς δορυφόρους με καλό σηματοθορυβικό λόγο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δοκιμάζοντας τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων του RN4, τον βρήκαμε εύκολο στην αρχική ρύθμιση και πολύ γρήγορο στην αναγνώριση. Πέραν της τυπικής χρησιμότητας για το ξεκλείδωμα της lockscreen, το λογισμικό MIUI της Xiaomi προσφέρει διάφορες επιπλέον λειτουργίες στις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα, όπως προστασία και lock/unlock συγκεκριμένων apps, γονική προστασία, File Explorer κ.ά.

Σχετικά με τον ήχο, όπως αναφέραμε και πιο πάνω περιμέναμε αναβαθμισμένη απόδοση και ένταση. Δυστυχώς, σε μέτρηση που κάναμε με ντεσιμπελόμετρο το RN4 δεν έδειξε σημαντική διαφορά σε σχέση με τους προκατόχους του, χωρίς όμως να απογοητεύει. Κρατάμε βέβαια το θετικό στοιχείο της μεταφοράς του ηχείου από την πίσω στην κάτω πλευρά, που σίγουρα θα χαροποιήσει αρκετούς χρήστες.

Αυτονομία - φόρτιση

Όπως ακριβώς στο Redmi Note 3, η Xiaomi επέλεξε και για το RN4 μπαταρία Li-Po χωρητικότητας 4050 mAh. Υποπτευόμαστε πως η αύξηση της χωρητικότητας σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα έγινε ως αντίβαρο στα ενεργοβόρα LCD panels των Tianma και AUO που χρησιμοποιεί η Xiaomi και ως απάντηση στα παράπονα αυτονομίας που υπήρξαν για το Redmi Note 2. Αν κάνετε πολύ βαριά χρήση με μεγάλους χρόνους SoT (Screen on Time), η μπαταρία του RN4 είναι ικανή να βγάλει το 24ωρο, ενώ με μέτρια χρήση θα πλησιάσετε άνετα τη μιάμιση ημέρα αυτονομίας. Εδώ περιμέναμε ίσως το κάτι παραπάνω, καθώς ο προκάτοχος Redmi Note 3 με μπαταρία ίδιας χωρητικότητας στην έκδοση Snapdragon είχε ακόμη καλύτερες επιδόσεις αυτονομίας. Ίσως να κάνει τη διαφορά η καλύτερη διαχείριση ενέργειας του Snapdragon 650, παρά την κλίμακα ολοκλήρωσης 28 nm. Στην πράξη πάντως, το RN4 δεν θα προβληματίσει με την αυτονομία του και σίγουρα στέκεται πολύ καλά απέναντι στον ανταγωνισμό.

Xiaomi Redmi Note 4 - Power - 3

Xiaomi Redmi Note 4 - Power - 1 Xiaomi Redmi Note 4 - Power - 2

Στη συσκευασία του RN4 βρίσκουμε έναν τυπικό φορτιστή 5V 2A, ο οποίος ξεκινώντας με 0% μπαταρία δίνει τους εξής χρόνους φόρτισης:
  • 25% σε 35 λεπτά
  • 50% σε 66 λεπτά
  • 75% σε 96 λεπτά
  • 100% σε 158 λεπτά
Δυστυχώς, τόσο το RN4 όσο και ο φορτιστής του δεν ενσωματώνουν τεχνολογία φόρτισης ισάξια με τις πρόσφατες Quick Charge 2.0 και 3.0 της Qualcomm. Γι' αυτόν το λόγο, καλό είναι να το φορτίζετε όποτε έχετε την ευκαιρία και όπως εξάλλου είναι το προτεινόμενο για τη μακροζωία της μπαταρίας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment