Διαμοιρασμός online λογαριασμών χωρίς τον κωδικό σας

Το πρόβλημα: Θέλετε να δώσετε σ' ένα φίλο σας πρόσβαση σε κάποιο λογαριασμό σας, αλλά δε θέλετε να του γνωστοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Ίσως έχετε κάνει το λάθος να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε ...αρκετούς λογαριασμούς σας, έτσι το να του δώσετε τον κωδικό για κάποιον ισοδυναμεί με το να του δώσετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη ζωή σας. Ή απλά θέλετε να έχει προσωρινή πρόσβαση, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό σας! Η λύση: Το AccessURL, μία επέκταση browser.
Όπως διαβάζουμε  το AccessURL καθιστά εξαιρετικά εύκολο να μοιραστείτε τις πληροφορίες σύνδεσής σας με όποιον θέλετε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όμως, υπάρχουν μερικές παγίδες! Πρέπει και εσείς αλλά και ο φίλος σας να χρησιμοποιείτε Chrome, καθώς το AccessURL είναι μια επέκταση του εν λόγω προγράμματος περιήγησης και θα πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι σ' αυτό το λογαριασμό για να μπορέσει να έχει πρόσβαση και η άλλη πλευρά. Το τελευταίο είναι στην πραγματικότητα ένα μέτρο που εφαρμόζεται από την AccessURL για λόγους ασφαλείας.
Η ιστοσελίδα μας δίνει μια μικρή γεύση για το πώς λειτουργεί:
Το AccessURL δε βασίζεται ή δεν έχει πρόσβαση σε ονόματα χρήστη ή κωδικούς πρόσβασης. Το AccessURL βασίζεται σε cookies. Στις περισσότερες ιστοσελίδες αυτό σημαίνει ότι, αν έχετε αποσυνδεθεί, ο καθένας που χρησιμοποιεί το AccessURL σας θα σας αποσυνδέσει και εσάς. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που το AccessURL δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια πάνω από όλα.
Έτσι, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μοιραστείτε τον Facebook λογαριασμό σας. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι και πατήστε το κουμπί της επέκτασης. Θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε μια περίοδο λήξης 24 ωρών, 1 εβδομάδας ή και ποτέ. Το ότι έχουμε περισσότερες επιλογές σε αυτή την ενότητα είναι πολύ χρήσιμο – όπως για παράδειγμα το μόλις κλείσετε την καρτέλα ή μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών. Το AccessURL θα δημιουργήσει έναν ιδιωτικό σύνδεσμο που μπορείτε να μοιραστείτε με όποιον θέλετε. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχουν το AccessURL εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους.
accessurl
Εάν επιλέξετε να επιτρέψετε τη μόνιμη πρόσβαση στο λογαριασμό σας μπορείτε πάντα να επιστρέψετε αργότερα και να ανακαλέσετε την πρόσβαση μέσω του site κάνοντας κλικ στοManage Access URLs. Θα πρέπει επίσης να παραμένετε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας για να είναι εφικτή η πρόσβαση από την άλλη πλευρά. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να σας κλειδώσουν απέξω από το λογαριασμό σας, μιας και δεν μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης.
Και σύμφωνα με το ίδιο το AccessURL, δεν είστε μοιράζεστε τα διαπιστευτήριά σας ούτε και μαζί τους:
Εκ κατασκευής, ο διακομιστής του AccessURL δεν μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα του χρήστη. Δεν έχει τον κωδικό πρόσβασης (ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε Access URL). Η Chrome επέκταση κρυπτογραφεί τα δεδομένα πριν φτάσουν στον διακομιστή και δεν παρέχει στον server τον κωδικό πρόσβασης. Για την κρυπτογράφηση, το AccessURL χρησιμοποιεί το industry-standard: AES.
Σε ένα περιβάλλον εργασίας, το AccessURL μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμο. Έχετε ασκούμενους στην εταιρεία σας μόνο για λίγους μήνες; Αντί να τους δώσει τα διαπιστευτήρια χρήστης για τα sites που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους, μπορείτε να τους δώσετε πρόσβαση με τη χρήση αυτής της Chrome επέκτασης. Οι εφαρμογές είναι αμέτρητες και το app μπορεί να είναι αυτό που ψάχνατε...
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment