Tέλη του μήνα έρχεται η έκδοση developer preview του Android 7.1

Το λανσάρισμα του Android 7.0 Nougat ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, φέρνοντας ορισμένα ωραία χαρακτηριστικά και σημαντικές αλλαγές. Μερικές εβδομάδες μετά, στην εκδήλωση Made by Google, η εταιρεία αναφέρθηκε στις αλλαγές και στα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει η αναβάθμιση του mobile λειτουργικού συστήματος Android 7.1 Nougat, όπως είναι η υποστήριξη instant chat ή το αυτόματο uploading των δεδομένων στο cloud. Ιδιαίτερα σπουδαία είναι και η υποστήριξη στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google, Daydream VR.
Η διανομή της developer preview έκδοσης του Android 7.1, σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου για τις συσκευές Nexus 5X και Nexus 6P καθώς και το Pixel C (οι πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν out-of-the-box με την συγκεκριμένη έκδοση είναι οι Pixel και Pixel XL της ίδιας της Google) ενώ η τελευταία έκδοση του Android 7.1.x θα διατεθεί για όλες τις υπόλοιπες συσκευές που θα το υποστηρίξουν στις αρχές Δεκεμβρίου. Πέρα από υποστήριξη στην mobile πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google, Daydream VR, που αναμένεται να γίνει… πραγματικότητα και για άλλες συσκευές πέρα από τις συσκευές Pixel και Pixel XL, με την διάθεση της έκδοσης developer preview του Android 7.1 έρχεται υποστήριξη σε ένα νέο API (Application Programming Interface) για app shortcuts.
Το συγκεκριμένο API αποτελεί την απάντηση της Google στο 3D Touch και στις επιλογές που γίνονται διαθέσιμες πιέζοντας τα εικονίδια των εφαρμογών στην home screen των iOS συσκευών της Apple. Το API “σας επιτρέπει να φέρετε στην επιφάνεια βασικές λειτουργίες ή δράσεις απευθείας στον launcher για να οδηγήσετε τους χρήστες σας βαθιά στην εφαρμογή άμεσα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ως και 5 συντομεύσεις, είτε στατικά, είτε δυναμικά” έγραψε ο Dave Burke, Vice President of Engineering σε ανάρτηση του στο επίσημο blog της εταιρείας. Τα στρογγυλά επίσης εικονίδια έρχονται και σε άλλες συσκευές. Τώρα οι developers θα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν εικονίδια “που ταιριάζουν με την εμφάνιση του launcher στις συσκευές Pixel αλλά και σε άλλους launchers” έγραψε επίσης ο Dave Burke.
Το Android 7.1 επίσης θα συμπεριλαμβάνει υποστήριξη σε image keyboards. Θα είναι δυνατό για τους τελικούς χρήστες να στέλνουν custom stickers, animated GIFs και άλλο περιεχόμενο, με κάθε app να είναι σε θέση να “πει” στο keyboard τους τύπους του περιεχομένου που υποστηρίζονται, έγραψε ο Burke. Η έκδοση Android 7.1 επίσης θα περιλαμβάνει μία νέα σελίδα Settings, όπου εφαρμογές μπορούν να οδηγήσουν τους τελικούς χρήστες να “καθαρίσουν αρχεία που δεν χρησιμοποιούνται και να ελευθερώσουν χώρο” έγραψε ο Burke. Σύμφωνα με τον Dave Burke, η developer preview του Android 7.1 περιλαμβάνει πολλά resources, μεταξύ των οποίων έναν launcher, apps με app shortcuts, ένα keyboard καθώς και apps που υποστηρίζουν keyboard images. Η Google θα συνεργαστεί με εταιρείες hardware για να φέρει το Android 7.1 σε συσκευές “μέσα στους επόμενους μήνες” συμπλήρωσε.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment