Samsung Galaxy A5 (2016) Hands-on Review:

Μία σοφή παροιμία αναφέρει ότι μπορείς να φτάσεις στη κορυφή, αλλά το πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς σε αυτή και σίγουρα η Samsung τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ότι έχει βρει τους τρόπους που της επιτρέπουν να παραμένει στο θρόνο των "top" εταιρειών της mobile τεχνολογίας. Η φιλοσοφία που ακολουθεί η κορεατική εταιρεία και που την θέλει να λανσάρει μία τεράστια ποικιλία μοντέλων στην αγορά (με διαφορετικές δυνατότητες και τιμές) που πλαισιώνουν όμως τις ναυαρχίδες της, αν και έχει κατακριθεί κατά καιρούς είναι εμφανές ότι εξακολουθεί και  αποδίδει, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι Samsung δεν είναι μόνο τα high-tech smartphones της σειράς S. Το Samsung Galaxy A5 (2016 edition) που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρόκειται ουσιαστικά για μία προσπάθεια από την μεριά της Samsung να μιλήσειστις καρδιές των μεσαίων καταναλωτών, οι οποίοι παραδοσιακά ψάχνουν για μία συσκευή με premium χαρακτηριστικά και άριστες επιδόσεις, η οποία όμως δεν κινείται στον αστερισμό των ακριβών high-end smartphones. Για να δούμε εάν η κορεατική εταιρεία με το νέο Galaxy A5 πετυχαίνει το στόχο της...
Ψήφος εμπιστοσύνης στο... μέταλλο!
Η πρώτη εξωτερική εντύπωση σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί το "ήμισυ του παντός", για αυτό και το Galaxy A5 σίγουρα σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα τοαντικρίσεις. Επιχειρώντας να μεταδώσει ένα premium feeling στον χρήστη του, η Samsung στην περίπτωση του νέου A5 προτίμησε ποιοτικά υλικά κατασκευής από ανθεκτικό μέταλλο, με το πλαστικό να αποτελεί "άγνωστη" λέξη για το μεσαίο μέλος της οικογένειας A. Οι διαστάσεις του (144,8x71x7,3mm) φανερώνουν ότι το σχεδιαστικό team της Samsung πρόσθεσε στη συνταγή του design, την έννοια της κομψότητας, ενώ παράλληλα ένα από θετικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Galaxy A5 είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή που με βάρος στα 155 γραμμάρια πρόκειται σίγουρα για μία συσκευή που την αισθάνεσαι στο χέρι. Στιβαρό και κομψό το Galaxy A5 είναι ανθεκτικό και συγχρόνως όμορφο.
Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το Galaxy A5 (2016), μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η τοποθέτηση των πλήκτρων είναι μελετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει μία άνετη καιξεκούραστη εμπειρία, χαρίζοντας μεγαλύτερη ευκολία στον έλεγχο και στον χειρισμό. Στο κεντρικό κάτω τμήμα δεσπόζει το κλασικό Home button της Samsung (που ενσωματώνει και αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων), ενώ το power/lock είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά μαζί με την slot για την τοποθέτηση της SIM και της microSD card.
Παράλληλα, τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου είναι τοποθετημένα στο άνω κομμάτι της αριστερής πλευράς, ενώ η κάτω πλευρά "κατοικείται" από  το ηχείο, τοaudio input και τη θύρα USB για τη φόρτιση της συσκευής.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment