5 χαρακτηριστικά των Samsung Galaxy S7 & S7 Edge που πρέπει να ξέρεις!

Οι νέες ναυαρχίδες της Samsung, τα Galaxy S7 και S7 Edge, παρουσιάστηκαν πριν λίγες ημέρες στο MWC 2016 της Βαρκελώνης και έκαναν… πάταγο! Βελτιωμένες ακόμη περισσότερο σε σχέση με τους προκατόχους τους, με ισχυρότερο hardware, μεγαλύτερη ποικιλία δυνατοτήτων σε όλους τους τομείς και φυσικά με σχεδιασμό αιχμής!
Ωστόσο, πόσες φορές έχει τύχει να σας ρωτήσουν κάτι για το νέο σας smartphone και να μη το γνωρίζετε ή να μη το θυμάστε; Όχι, σε κανέναν δεν αρέσει να πιάνεται αδιάβαστος, αλλά η λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων είναι ατελείωτη και ορισμένες φορές, μέσα σε όλο αυτό το… δάσος, χάνουμε τα πιο σημαντικά «δέντρα»! Ιδού, λοιπόν, τα 5 χαρακτηριστικά των Galaxy S7 και S7 Edge που πρέπει να γνωρίζετε!

1. Έχει απίστευτη Dual Pixel camera

Οι χρήστες σήμερα χρησιμοποιούν την κάμερα του smartphone τους όλο και περισσότερο, τόσο για selfies όσο και για φωτογραφίες τοπίων, εσωτερικών χώρων, action λήψεις από αθλητικές δραστηριότητές και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη. Για το λόγο αυτό, η Samsung βελτίωσε στο έπακρο και τις δύο κάμερες των S7/S7 Edge.
Συγκεκριμένα, ο Dual Pixel Image Sensor που βρίσκεται στην κάμερα των S7/S7 Edge διαχωρίζει κάθε pixel σε δύο φωτοδιόδους για on-chip phase detection κάτι που υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση στον τομέα της αυτόματης εστίασης. Η τεχνολογία, που έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα μόνο σε επιλεγμένα high-end DSLR μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, στέλνει φως από το φακό σε δύο αισθητήρες εικόνας χωριστά για να ρυθμίσει την εστίαση όπως ακριβώς το κάνει το ανθρώπινο μάτι.
galaxy s7 camera
Το αποτέλεσμα είναι πολύ περισσότερα pixels εστιασμένα σωστά σε σύγκριση με άλλα smartphones. Μπορεί η Samsung να μείωσε ελαφρώς την ανάλυση της κάμερας (12 MPixel) αλλά έκανε τα pixels μεγαλύτερα, κατά 56% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, όπως και το διάφραγμα (F1.7) επιτρέποντας σε 25% περισσότερο φως να περάσει. Έτσι, ο Dual Pixel image sensor μπορεί να λαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πολύ πιο φωτεινές και καθαρές.
Τέλος, προφανώς και μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS, 1080p στα 60 FPS και slow-motion 720p στα 240 fps, ενώ υποστηρίζει HDR, Optical Image Stabilization και dual video recording.

2.Δέχεται microSD

Αναμφίβολα, κάτι που ζητούσαν οι οπαδοί των Samsung Galaxy smartphones, ήταν η επαναφορά της δυνατότητας επέκτασης της μνήμης, καθώς δεν υπήρχε στο Galaxy S6. Η Samsung εισάκουσε αυτή την επιθυμία και πλέον, τα galaxy S7 και S7 Edge μπορούν να δεχθούν microSD κάρτες με χωρητικότητα έως 200GB, εκτός από τα 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου που διαθέτουν εκ κατασκευής!
samsung-galaxy-s7-edge-microsd-card
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μπορείτε να έχετε άπλετο χώρο για τα αρχεία σας, τη μουσική σας, τα videos και τις φωτογραφίες σας, αλλά και (όπως φαίνεται) τις εφαρμογές σας, που συνήθως καταλαμβάνουν αρκετό χώρο σε ένα smartphone (ειδικά τα video games).

3.Είναι αδιάβροχο!

Άλλη μια ιδιότητα των νέων Galaxy που δεν υπήρχε στους προκατόχους τους, είναι η στεγανότητα απέναντι στο νερό! Πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το πρότυπο IP68, έτσι μπορούν να παραμείνουν στο νερό σε βάθος έως και 1,5 μέτρο για έως και 30 λεπτά της ώρας, ενώ είναι προστατευμένα και απέναντι στη σκόνη και το χώμα. Έτσι, μπορούν να αντέξουν σε δυσμενείς συνθήκες, σε συνδυασμό και με το Gorilla Glass που καλύπτει τόσο την οθόνη, όσο και το πίσω μέρος τους.
Galaxy S7 edge waterproof 2 (Large)
Μάλιστα, η Samsung κατάφερε να πετύχει αυτά τα επίπεδα στεγανότητας χωρίς «πορτάκια» πάνω από τις θύρες USB και audio, οπότε εμφανισιακά τα S7 και S7 Edge παραμένουν κομψά και ελκυστικά!

4.Διαθέτει Always-on-display

Πόσες φορές δεν έχει χρειαστεί να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο smartphone σας για να δείτε την ώρα, αν έχετε κάποιο μήνυμα ή κλήση και γενικά για να ενημερωθείτε, αλλά χωρίς να το αγγίξετε και να το ξεκλειδώσετε; Τα Galaxy και S λύνουν το πρόβλημα με το “always-on-display”! Η οθόνη παραμένει διαρκώς αναμμένη (εν μέρει) για να σας παρέχει βασικές πληροφορίες, όπως την ώρα, τις υπενθυμίσεις σας, τις ειδοποιήσεις σας, χωρίς να κάνετε τίποτα.
galaxy_s7_edge_0009
Και άδικα ανησυχείτε για την επίπτωση του χαρακτηριστικού αυτού στην αυτονομία της συσκευής. Η AMOLED οθόνη των νέων Galaxy καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια για να προβάλλει αυτές τις πληροφορίες, με τον τρόπο που το κάνει. Μη ξεχνάτε πως οι AMOLED οθόνες έχουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση όταν πρέπει να προβάλλουν κυρίως «μαύρο» χρώμα, κάτι που συμβαίνει και στην περίπτωση της λειτουργίας “always-on-display”.

5.Φορτίζει ταχύτατα αλλά και ασύρματα!

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι με το smartphone μας, είναι η αυτονομία του. Δυστυχώς η τεχνολογία πίσω από τις μπαταρίες τους δεν έχουν φθάσει ακόμη το επιθυμητό επίπεδο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή μέσα στη μέρα, να ψάχνουμε… φορτιστή!
Ευτυχώς, τα Galaxy S7 και S7 Edge, πέρα από ικανοποιητικής χωρητικότητας μπαταρίες (3000 και 3600 mAh αντίστοιχα), μπορούν να φορτιστούν ταχύτατα μέσα σε λίγα λεπτά, αν χρειαστεί. Η δυνατότητα fast charging ισχύει με τη χρήση του δικού τους φορτιστή και εξασφαλίζει πλήρη «αναζωογόνηση» της μπαταρίας μέσα σε 90 λεπτά για το S7 και 100 λεπτά για το S7 Edge! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, ακόμη και σε περίπτωση που βιάζεστε, 5-10 λεπτά φόρτισης πριν φύγετε από το σπίτι ή το γραφείο αρκούν για να μείνει ενεργοποιημένη η συσκευή σας μέχρι το τέλος της ημέρας!
samsung-fast-charging-pad-s6ep
Και για όσους σιχαίνονται τα… καλώδια, τα νέα Galaxy υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση και η Samsung θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα το δικό της wireless charging pad! Ακόμη καλύτερα, υποστηρίζει και γρήγορη ασύρματη φόρτιση (έως 15 Watts), αρκεί ο ασύρματος φορτιστής που χρησιμοποιείται να μπορεί να την παρέχει.
Όμως αυτά δεν είναι τα μόνα σημαντικά χαρακτηριστικά των Samsung Galaxy S7 και S7 Edge! Το Edge UX interface σας βοηθά να κάνετε multitasking και να εναλλάσσεστε μεταξύ εφαρμογών εύκολα, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενισχύει την ασφάλεια των δεδομένων σας και ο πανίσχυρος επεξεργαστής του κάνει τα πάντα παιχνιδάκι, σε συνδυασμό με τα 4GB RAM! Όλα με την εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης της AMOLED οθόνης και ανάλυση 1440 x 2560 pixels. Χαρακτηριστικά που καθιστούν τις δύο συσκευές, τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment