Android N Developer Preview. Απρόσμενη… πρεμιέρα

Μπορεί να περιμέναμε από την Google να μας συστήσει το Android N Developer Preview το Μάιο στο συνέδριο Google I/O 2016, ωστόσο κάνει την έκπληξη και το διαθέτει τώρα, εξασφαλίζοντας επιπλέον χρόνο για feedback. Διευκολύνει μάλιστα τους developers ακόμη περισσότερο, καθώς το διαθέτει και μέσω ενημέρωσης Over the Air, ενώ γνωστοποιεί ότι θα κυκλοφορήσουν πέντε previews πριν την τελική έκδοση του Android N που αναμένεται μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2016. Η αμερικανική εταιρεία ελπίζει μάλιστα να παραδώσει το Android N στους κατασκευαστές μέσα στο καλοκαίρι.
Split-Screen (1)
Το Android N Developer Preview μπορούν να το εγκαταστήσουν στις συσκευές τους οι κάτοχοιNexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9 και Pixel C, κάνοντας εγγραφή στην ειδική σελίδα της εταιρείας στο www.google.com/android/beta. (Όπως παρατηρείτε, από τη λίστα απουσιάζει το παλαιότερο μοντέλο Nexus 5). Όσοι εγκαταστήσουν το preview, θα λαμβάνουν φυσικά και μελλοντικές ενημερώσεις.

Τι αλλαγές περιλαμβάνει το Android N Developer Preview

Split-Screen
Τι αλλάζει ωστόσο στη νέα έκδοση του Android; Περιλαμβάνεται η προσθήκη split-screen τόσο σε smartphones όσο και σε tablets, ενώ στο νέο build υπάρχει ακόμη η δυνατότητα picture-in-picture.
Direct-Reply
Το χαρακτηριστικό “Direct Reply Notifications” επιτρέπει στους developers να πειραματιστούν με εφαρμογές επιτρέποντας στους χρήστες να απαντούν σε εισερχόμενες ειδοποιήσεις απευθείας από το κάθε notification.
Quick-Settings
Επιπλέον, το Android N βελτιώνει τη λειτουργία Doze, εξοικονομώντας ακόμη περισσότερη ενέργεια στην μπαταρία όταν η οθόνη είναι κλειστή. Η Google εργάζεται και πάνω στο να κάνει τις εφαρμογές να τρέχουν στο background πιο αποτελεσματικά, μειώνοντας την κατανάλωση μνήμης από το λειτουργικό σύστημα.
Data-Saver
Ένα επιπλέον νέο χαρακτηριστικό, το Data Saver, επιτρέπει στους χρήστες Android να μειώνουν τη χρήση των δεδομένων από εφαρμογές που τρέχουν στο background και προσπαθεί να μειώσει την κατανάλωση δεδομένων στο προσκήνιο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του περιορισμού του bit rate για το streaming, μειώνοντας την ποιότητα των εικόνων και με άλλες μεθόδους.
H Google δεν αποκάλυψε ακόμη πιο... ζαχαρωτό θα ονομάσει το Android N, κάτι που θα μάθουμε προφανώς μέσα στους επόμενους μήνες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment