Speed Test φανερώνει ότι τα Galaxy S7 με Exynos SoC είναι ταχύτερα από τα S7

Με μοναδική εξαίρεση τη περσινή χρονιά που το Galaxy S6 στηρίχθηκε αποκλειστικά στο "homemade" Exynos 7420 σε όλες τις αγορές που κυκλοφόρησε, η Samsung συνηθίζει νασυνδυάζει στις "μεγάλες" ναυαρχίδες της μία version του "δικού της" Exynos με μία έκδοση τουSnapdragon, χωρίζοντας ουσιαστικά τις διαφορετικές εκδόσεις των συσκευών της ανά περιοχή(για παράδειγμα τα Snapdragon based Galaxy S που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά, ενώ για την Ευρώπη προτιμάται η Exynos edition).
Samsung_Exynos8_Octa_8890_02
Αυτή η τακτική του κορεατικού κολοσσού κάνει τους "ψαγμένους" χρήστες να αναρωτιούνταιγια το εάν τελικά υπάρχει διαφορά στην απόδοση ανάμεσα στις ίδιες συσκευές (οι οποίες φέρουν όμως στο εσωτερικό τους διαφορετικά chipsets). Αυτή τη φορά, για το Galaxy S7, η Samsung επέλεξε το Snapdragon 820 chipset για τις συσκευές που κυκλοφόρησαν στην αμερικανική και στη κινέζική αγορά, ενώ  για τις υπόλοιπες περιοχές προτιμήθηκε το πανίσχυρο Exynos 8890octa-core SoC. Φυσικά, δε χωράει αμφιβολία ότι ανεξαρτήτως επιλογής, όταν τα συγκεκριμένα chipsets συνδυάζονται με τα 4GB μνήμης RAM που "κατοικούν" στο εσωτερικό των S7, τότε είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο ισχυρά smartphones που υπάρχουν στον κόσμο. Ωστόσο, το ερώτημα εξακολουθεί και παραμένει... υπάρχει τελικά ουσιαστική διαφορά στην απόδοση τους;  Την απάντηση επιχείρησε να δώσει ένας έμπειρος χρήστης, ο οποίος δημιούργησε ένα speed test video, που σίγουρα μας βοηθάει να βγάλουμε μία σειρά από χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνολική απόδοση των δύο chipsets.
Galaxy S7
Αν και το εν λόγω test δεν αποδεικνύεται με "επιστημονικό τρόπο" (καθώς όπως θα διαπιστώσετε εμπλέκεται έντονα ο ανθρώπινος παράγοντας), παρόλα αυτά δείχνει ότι τα Galaxy S7 με Exynos 8890 είναι πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα που φέρουν στο εσωτερικό τους τοSnapdragon 820 chipset. Ειδικότερα όταν μπαίνει στο παιχνίδι και ο παράγοντας του multi-tasking, τότε το Exynos SoC δείχνει να αφήνει έτη φωτός τον "συνάδελφο" του από την Qualcomm. Αν και το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να θεωρηθεί αμφισβητήσιμο, το speed test video που ακολουθεί έχει σίγουρα μπόλικο ενδιαφέρον και αξίζει να το παρακολουθήσετε
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment