How to: απενεργοποιήστε τα animations στο iOS!

Τι και αν το iOS 9 δείχνει (και είναι) σβέλτο κατά την πλοήγηση στο UI - ειδικά στα νεότερα iPhone 6s και 6s Plus; Αν υπάρχει χώρος για... βελτίωση είμαστε εκεί για να το καταφέρουμε και να κάνουμε τα iPhones σας, ακόμα πιο σβέλτα.
iOS-9-app-switcher
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε τα animations του iOS - χωρίς jailbreak φυσικά- για να κάνουμε τις εφαρμογές να εμφανίζονται πιο γρήγορα στην οθόνη του κινητού. Κάτι τέτοιο βελτιώνει την απόκριση της συσκευήςεις βάρος όμως της ομοιογένειας του UI και της... ελκυστικής του όψης, έτσι θα πρέπει να είστε έτοιμοι για παραχωρήσεις. Σημειώστε επίσης οτι τα απενεργοποιημένα animations θα παραμείνουν ως έχει μέχρι να κάνετε επανεκκίνηση τη συσκευή σας, όταν και θα επανέλθουν στο κανονικό τους μετά.
Τα βήματα για να το καταφέρετε είναι τα ακόλουθα:
  • Στο μενού Ρυθμίσεις επιλέξτε το Γενικά και μετά το Προσβασιμότητα
  • Επιλέξτε το Assistive Touch και ενεργοποιήστε το
  • Επιστρέψτε στην home screen και μεταφέρετε το widget του Assistive Touch στο κάτω μέρος της οθόνης
  • Κάντε swipe down για να εμφανίσετε το Spotlight
  • Κάντε swipe up για να το κρύψετε πάλι
  • Κάντε τα βήματα πιο πάνω 20 φορές περίπου και voila, τα animations εξαφανίστηκαν!
Πρακτικά η συγκεκριμένη διαδικασία κάνει τα Springboard animations να... μπερδεύονται και ως αποτέλεσμα απενεργοποιούνται εντελώς, μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση της συσκευής!
Δοκιμάστε τώρα να δείτε πόσο γρήγορη είναι η απόκριση της συσκευής σας, εις βάρος των animations φυσικά. Εναλλακτικά αν βαριέστε ή δεν θέλετε να το κάνετε στο iPhone, iPod Touch, iPad σας, μπορείτε απλά να δείτε το αποτέλεσμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment