802.11n στο 87% των smartphones, το 2014

ΕΛΠΙΔΕΣ για νέα εποχή στα κινητά μας αποτελεί μια έρευνα της ABI Research, που υποστηρίζει ότι περίπου το 87% των smartphones ενδέχεται να υποστηρίξουν το πρότυπο 802.11n του Wi-Fi το 2014. Οι δηλώσεις θεωρούνται αντικρουόμενες βασισμένες στην κινητή πραγματικότητα, δεδομένου ότι μόλις το 1% του συνόλου των smartphones που διατέθηκαν τον προηγούμενο χρόνο υποστηρίζει το συγκεκριμένοπρότυπο .
Αναλύοντας τις δηλώσεις του κ. Michael Morgan της ABI Research, «Η υιοθέτηση του προτύπου 802.11n εξαρτάται περισσότερο από τους κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων παρά από τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.Έπρεπε βέβαια να περιμένουμε από τους καταναλωτές να κάνουν μεταστροφή σε 802.11n access points. Τώρα που το 50% περίπου των access points υποστηρίζουν το 802.11n και οι χρήστες είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις δυνατότητές του είναι η κατάλληλη στιγμή για την εμφάνιση του
Το ενδιαφέρον σημείο της έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν το πρότυπο n δε θα μπορούν, αρχικά πάντως, να έχουν την ίδια απόδοση με αντίστοιχα laptops ή netbooks. Και τούτο διότι οι εφοδιασμένες με 802.11n συσκευές κινητών, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια δε θα υποστηρίζουν την τεχνολογία MIMO (Multiple Input Multiple Output) ή ενισχύσεις απόδοσης που θα παρέχει το πρότυπο n. «Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων δε θα είναι σε θέση εξαρχής να καταλάβουν τον ίδιο βαθμό βελτίωσης όπως στα laptops. Θεωρητικά το 802.11n θα κάνει την εμφάνισή του πρώτα στα low και mid-end smartphones εντός του 2012, δε θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές μέχρι τουλάχιστον το 2014», καταλήγει στην δήλωσή του.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment