Παρών το multitouch tablet της Apple

Tην Τετάρτη το απόγευμα η Apple έδωσε τέλος στις πολύμηνες φήμες παρουσιάζοντας επιτέλους το πολυαναμενόμενο tablet. Αυτό ακούει στο όνομα iPad και κλείνει τα κενά - σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας Steve Jobs - μεταξύ του MacBook και του iPhone ή αν προτιμάτε τα κενά μεταξύ ενός laptop και ενός smartphone.
Η νέα συσκευή, με βάρος λιγότερο από τα 750 γραμμάρια, αποτελείται από μια οθόνη multitouch των 9,7" που δεσπόζει στην επιφάνεια της. Η ανάλυση της ανέρχεται στα 1.024x768 Pixel με 132PPI (Pixel Per Inch), η οποία είναι σαφώς μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του iPhone (480x320, 163 PPI). Ενσωματώνει, δε, και το γνωστό από το iPhone αισθητήρα επιτάχυνσης, προς την κάθετη ή την οριζόντια διεύθυνση.
H αλλαγή θέση παίζει ένα σημαντικό ρόλο κατά την παρακολούθηση σελίδων του Web και τη λήψη emails, δύο εκ των κύριων καθηκόντων του iPad: ενώ κατά την παρακολούθηση σελίδων των Web βολεύει το landscape mode, κατά το γράψιμο emails βολεύει ο κάθετος προσανατολισμός καθώς τότε εμφανίζεται ένα εικονικό πληκτρολόγιο, που το μέγεθος του πλησιάζει το αντίστοιχο ενός πληκτρολογίου notebook. Χρήσιμος σε αυτήν την περίπτωση είναι ο νεωτερισμός σε σχέση με το iPhone, ότι υποστηρίζεται από την οθόνη multitouch η αναγνώριση της κίνησης τριών ή περισσότερων δακτύλων. Έτσι μπορείτε να πληκτρολογήσετε και με τα δέκα δάκτυλα σας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment