Το "mini 5" Dell αλλάζει τα δεδομένα

Το mini 5 είναι μια πρότυπη συσκευή χειρός με οθόνη 5 ιντσών, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας μικρός tablet υπολογιστής, ή ένα μεγάλο κινητό (smartphone). Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Dell στη CES 2010, αλλά δεν έγιναν γνωστά τα χαρακτηριστικά του. Μετά από λίγες μέρες εμφανίστηκε στο Youtube ένα video όπου κάποιος Βιετναμέζος έλυσε ένα άσπρο Dell mini 5 και αποκάλυψε ότι ο επεξεργαστής είναι Snapdragon 1GHz της Qualcom. Μεγεθύνοντας την εικόνα διαπίστωσα ότι πρόκειται για το QSD8250, που είναι γνωστό από το smartphone της HTC HD2.
Πρόσφατα, δημοσιογράφοι από το TechCrunch, συνάντησαν στο World Economic Forum Annual Meeting 2010, που γίνεται στο Davos της Ελβετίας (27 έως 31 Ιανουαρίου), τον Michael Dell, ιδρυτή και CEO της Dell, με ένα κόκκινο "mini 5" στα χέρια. Τον ρώτησαν σχετικά και τους το έδειξε. Είπε ότι πρόκειται για συσκευή Android, ότι έχει κάμερα 5 megapixels και ότι θα κυκλοφορήσει περίπου σε δύο μήνες, αλλά δεν απάντησε για τον επεξεργαστή και για την τιμή.
Έχοντας τις βασικές πληροφορίες, ήταν θέμα ψαξίματος για να συγκεντρωθούν κι άλλα χαρακτηριστικά του αναμενόμενου mini 5. Πρόκειται για συσκευή με λειτουργικό Android 1.6, οθόνη touchscreen 5 ιντσών σε ανάλυση 800x480, κάμερα 5 megapixels autolocus με dual-LED flash, μπαταρία Li-Ion Polymer 3,7V, 1530mAh (5,66Whr), modem, WiFi, Bluetooth, GPS, mobile 3G και δυνατότητα αναπαραγωγής HD video 720p. Ως κινητό διαθέτει υποδοχή για SIM card και υποστηρίζει δίκτυα GSM, GPRS, EDGE και HSPA. Ο επεξεργαστής QSD8250, ανήκει στην πλατφόρμα Snapdragon της Qualcomm με πυρήνα Scorpion που στηρίζεται στον επεξεργαστή Cortex-A8 της ARM. Το Dell Mini 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μαύρο, άσπρο και κόκκινο χρώμα.
Τεχνικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή QSD8250
1 GHz CPU
600MHz DSP
Integrated 3G mobile broadband
Support for Wi-Fi® and Bluetooth® connectivity
Built-in seventh-generation gpsOne® engine with Standalone-GPS and Assisted-GPS modes
High-definition (720p) video decode, and multiple video codec support
High-performance 3D graphics – up to 22M triangles/sec and 133M 3D pixels/sec
High-resolution up to WXGA (1280x720) display support
12-megapixel camera support
Multiple audio codecs: (AAC+, eAAC+, AMR, FR, EFR, HR, WB-AMR, G.729a, G.711, AAC stereo encode)
Support for mobile broadcast TV (MediaFLO™, DVB-H and ISDB-T)
Support for Windows Mobile®, Android, and a number of Linux®-based operating systems
Qualcommʼs hybrid mode alternative solution
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment