Πανδαισία smartphones στην CES 2010

Nokia Mystic: γνήσιο ή "μαϊμού";
Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Internet, η Nokia εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου κινητού τηλεφώνου που θα ενσωματώνει πληκτρολόγιο QWERTY. Το βιετναμέζικο site iTech.vn δημοσίευσε, ήδη, τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες γι' αυτό το κινητό της Nokia, το οποίο θα ονομάζεται Mystic.
Το Nokia Mystic θα ενσωματώνει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή των 5MPixels και θα διατίθεται με το κλασικό περιβάλλον εργασίας S60 (3η έκδοση) της Nokia.Κατά τα άλλα δεν έχουν διαρρεύσει περαιτέρω πληροφορίες για αυτό το κινητό. Βέβαια από τις φωτογραφίες του κινητού γεννούνται αρκετά ερωτηματικά για την γνησιότητα τους. Και τούτο διότι η πρόσοψη του Mystic θυμίζει το επαγγελματικό κινητό E72, ενώ το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο QWERTY φαίνεται ίδιο με αυτό του Palm Centro. Μήπως, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με κάποιο φωτομοντάζ; Σύντομα θα ξέρουμε την αλήθεια.




CES: κινητό με projector από την LG
Για ένα πράγμα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων: ότι δεν φροντίζουν να ενσωματώνουν νέες λειτουργίες στα μοντέλα τους. Όπως έγινε με την LG, η οποία παρουσίασε στην CES το eXpo (GW820), ένα smartphone που ενσωματώνει projector.Αυτός ο προβολέας μπορεί να προβάλει στις 40 ίντσες (περίπου 100 εκατοστά) και σε μεγάλες επιφάνειες (π.χ. ένας τοίχος) παρουσιάσεις, σελίδες του Web ή βίντεο από το κινητό.
Το τηλέφωνο της LG υποστηρίζεται από έναν επεξεργαστή Qualcomm, που λειτουργεί στο 1GHz. Έτσι το LG eXpo αποτελεί, προς το παρόν, ένα από τα ταχύτερα smartphone της αγοράς (τον ίδιο επεξεργαστή ενσωματώνει και το Nexus One της Google).
Κατά τα άλλα χρησιμοποιεί τα Windows Mobile 6.5, διαθέτει ένα πλευρικά συρόμενο πληκτρολόγιο QWERTY και μια οθόνη αφής των 3,2" (800x480pixels, 16 εκατομμύρια χρώματα). Στα προεγκαταστημένα προγράμματα θα βρείτε, μεταξύ άλλων, τα Word, Excel, PowerPoint και Outlook.
Τον εξοπλισμό συμπληρώνει μια κάμερα των 5MPixels με 3x οπτικό ζουμ και φλας, ενώ για τη σύνδεση σας στο Internet φροντίζουν τα EDGE, UMTS, HSDPA (με έως 7,2Megabit/s στο download) και εναλλακτικά το WLAN (802.11 b/g). Για τη σύνδεση στα δίκτυα GSM φροντίζει μια qualband κεραία. Επιπλέον η στάνταρ μνήμη των 512ΜΒ της συσκευής μπορεί να επεκταθεί έως τα 16GB μέσω μιας κάρτας μνήμης microSD.
Sony Ericsson Robyn: η μίνι έκδοση του Xperia X10
Τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο κινητό τηλέφωνο Android της Sony, ήτοι το Xperia X10. Πρόσφατα έσκασε μύτη στο Internet και μια φορητή του έκδοση, η οποία, σύμφωνα με το site Gsmarena.com, θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Robyn.
Όπως και η μεγάλη έκδοση του, το νέο κινητό, που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τον κατασκευαστή του, θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Android. Άγνωστο παραμένει αν έχει και αυτό την κάμερα των 8,1MPixels ή αν θα προσφέρει τη δυνατότητα ταχύτατης πρόσβασης στο Internet μέσω των WLAN και HSDPA. Άγνωστο παραμένει επίσης πότε και σε ποια τιμή θα κυκλοφορήσει στην αγορά .
ΠΗΓΗ:GSM Arena
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment