Qualcomm Snapdragon 865+: Επίσημα ο νέος gaming επεξεργαστής στα 3.1GHz

Snapdragon 865+ Official Gaming SoC
Πέρυσι, η Qualcomm κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μία τροποποιημένη έκδοση του flagship επεξεργαστή της, η οποία επικεντρώνεται στις gaming επιδόσεις. Φέτος, η εταιρεία ακολουθεί την ίδια στρατηγική, κυκλοφορώντας τον Snapdragon 865+.
Ένας ακόμα gaming επεξεργαστής
Αρχικά, δεν γνωρίζαμε αν το συγκεκριμένο SoC θα κυκλοφορήσει, αλλά διαρκώς δημοσιεύονταν leaks που έδειχναν διάφορα smartphones με έναν υπερχονισμένο Snapdragon 865. Όπως, όλα δείχνουν, τελικά ο επεξεργαστής αυτός ήταν ο SD 865+.
O Snapdragon 865+ έχει οκτώ πυρήνες Kryo 585 Prime οι οποίοι ενισχύουν τις επιδόσεις κατά 10% σε σύγκριση με τους 585 και προσφέρουν χρονισμό 3.1GHz. Επιπλέον, το SoC έχει κατά 10% υπερχονισμένη Adreno 650 GPU και το 5G modem Snapdragon X55.
Εκτός από τους νέους πυρήνες και την υπερχονισμένη GPU, o Snapdragon 865+ διαθέτει το υποσύστημα FastConnect 6900 το οποίο υποστηρίζει την 6GHz μπάντα του Wi-Fi 6E και προσφέρει απόδοση μέχρι 3.6Gbps στις dual bands.
Τα πρώτα smartphones
Στα τέλη του μήνα η Asus και η Lenovo θα παρουσιάσουν τα πρώτα smartphones με τον νέο επεξεργαστή της Qualcomm. Αναφερόμαστε στα gaming smartphones Asus ROG Phone 3 και Lenovo Legion.
Επιπλέον, αρκετές ακόμα εταιρείες ετοιμάζουν την κυκλοφορία έξυπνων τηλεφώνων τα οποία θα διαθέτουν τον Snapdragon 865+. Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι και η Samsung που θα ανακοινώσει σύντομα τα Galaxy Note 20 και Galaxy Z Fold 2, τα οποία αναμένεται να έχουν το νέο SoC.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment