Snapdragon 875: έρχεται με τιμή σοk

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα είναι η Qualcomm. Τα τελευταία χρόνια η μειωμένη, σε σχέση με τους επεξεργαστές της, απόδοση των άλλων εταιρειών, της έδωσαν τεράστιο μερίδιο αγοράς στα Android κινητά. Η καλύτερη σειρά της, η πιο ακριβή και αυτή με τις ισχυρότερες επιδόσεις είναι η σειρά 8XX. Επί του παρόντος, το Snapdragon 875 είναι το τελευταίο chipset της.
Snapdragon 875Φέτος, είδαμε αύξηση των τιμών στα κορυφαία Android smartphones. Ο λόγος πίσω από την αύξηση των τιμών δεν ήταν άλλος από τις 5G ικανότητες. Όλα τα μοντέλα με τον SD865 και το 5G modem με το οποίο κυκλοφόρησε σε πακέτο είχαν τεράστια αύξηση τιμής, είτε ήταν οι κλασικές σειρές ναυαρχίδων, είτε το ταπεινό POCO F1. Η δε αύξηση ήταν τέτοια που οδήγησε παραδοσιακές σειρές με premium επεξεργαστές να αλλάξουν σε επεξεργαστές μεσαίας κατηγορίας. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με το επερχόμενο Snapdragon 875.
Rumor)
SD875 Chip 'Set' $250, SD875 $130
SD865 Chip 'Set' $150 ~ $160, SD865 $80
- It is said that Xiaomi is in the middle of fierce debate about how much it will cost the flagship product.(SD875)
source : https://m.clien.net/service/board/park/15113759?od=T31&po=0&category=&groupCd= 

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Sleepy Kuma
Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα η τιμή του νέου επεξεργαστή θα ανέβει πάνω από την τιμή πώλησης του Snapdragon 865. Και η διαφορά δεν θα είναι καθόλου μικρή. Το SD865 είχε τιμή από 150 μέχρι 160 δολάρια ανάλογα τον πελάτη και το μέγεθος της παραγγελίας. Για το Snapdragon 875 ακούμε την εξωφρενική τιμή των 250 $! Εκτός ότι δεν αξίζει να δώσει κάποιος 100 ακόμα δολάρια εκτός του αν παίζει παιχνίδια, η τιμή του είναι ίδια με ένα οικονομικό κινητό στην μεσαία κατηγορία με επεξεργαστή της σειράς SD6XXX/SD7XX. Αν στην τιμή βάλουμε και τις άδειες και τις πιστοποιήσεις το κόστος ξεφεύγει και πλέον είναι αστεία η σκέψη αγοράς του.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επεξεργαστές Exynos της Samsung και οι Dimensity της Mediatek δεν έχουν ίδιες επιδόσεις με τα premium μοντέλα της Qualcomm θα έχουμε μεγάλο θέμα στην ανώτατη κατηγορία εάν η ισχύει η τιμή των 250 δολαρίων. Παράλληλα θα υπάρξει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα στην αγορά ενός κινητού της Apple. Η εταιρεία έχει τον ίδιο premium επεξεργαστή σε όλα τα κινητά της για 12 μήνες και φέτος και του χρόνου θα κάνει «επίθεση» στην μεσαία κατηγορία με τιμές από 550 δολάρια που είναι η φημολογούμενη τιμή του 4G iPhone 12. Παράλληλα έχει τώρα το iPhone SE 2020 με τον κορυφαίο επεξεργαστή της σε παραγωγή με τιμή από 399 $ (460+ ευρώ στην Ελλάδα).
Snapdragon 875
Φέτος είχαμε αρκετά κινητά στην αγορά με τον SD855+ και κάτι μας λέει ότι του χρόνου θα έχουμε την ίδια τάση με νέα κινητά με τον SD865. Παράλληλα θα ενδυναμωθεί η θέση της Mediatek με τους αρκετά οικονομικούς Dimensity της σειράς 1000.

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις νέες εξελίξεις!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment