Windows 10: Αρκετοί χρήστες δε μπορούν να αναβαθμίσουν στη νεότερη έκδοση λογισμικού

Από τις 27 Μαΐου, η Microsoft ξεκίνησε τη σταδιακή αναβάθμιση των υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows 10 στο νεότερο – και μέχρι στιγμής μεγαλύτερο της χρονιάς – update, με την ονομασία Windows 10 version 2004. Όμως, αρκετοί χρήστες δε μπορούν καν να κάνουν την αναβάθμιση, χωρίς καν να γνωρίζουν το λόγο.
Το πρόβλημα
Το πρόβλημα φαίνεται να έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του υπολογιστή των χρηστών, ή τουλάχιστον έτσι αναγράφει το μήνυμα σφάλματος. Αρκετές αναφορές στο Reddit και στα forum της Microsoft αναφέρουν πως ενώ προσπαθούν να κάνουν την αναβάθμιση, ο υπολογιστής τους τους βγάζει το παρακάτω μήνυμα:
Οι ρυθμίσεις του υπολογιστή σας δεν υποστηρίζονται ακόμα από αυτή την έκδοση των Windows 10. Η Microsoft εργάζεται για να τις υποστηρίξει σύντομα. Δε χρειάζεται κάποια ενέργεια. Το Windows Update θα σας παρέχει αυτή την έκδοση των Windows 10 αυτόματα όταν αυτές οι ρυθμίσεις υποστηρίζονται.
Όμως, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ρυθμίσεις που προκαλούν το πρόβλημα; Αν και η Microsoft γνωρίζει το πρόβλημα δε φαίνεται διατεθειμένη να βοηθήσει. Ευτυχώς, μία software engineer της εταιρείας, η Jennifer Feng, αναφέρει πως ο αποκλεισμός της αναβάθμισης έχει να κάνει με προβλήματα συμβατότητας με αρκετά συστήματα και διαμορφώσεις hardware.
Οι λύσεις
Η Feng προσφέρει μία λύση, η οποία φαίνεται να βοηθάει κάποιους χρήστες. Αρχικά, θα πρέπει να αναβαθμιστούν όλοι οι drivers στην τελευταία τους έκδοση. Έπειτα, θα πρέπει να απενεργοποιηθεί η Τυπική Ασφάλεια Υλικού από Ρυθμίσεις – Ασφάλεια των Windows – Άνοιγμα της Ασφάλειας των Windows – Ασφάλεια συσκευής – Τυπική Ασφάλεια Υλικού.
Αν πάλι αυτό δεν πετύχει, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να κατεβάσετε το ISO της τελευταίας έκδοσης λογισμικού των Windows, να απενεργοποιηθεί εντελώς το internet, να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος και μετά να γίνει η εγκατάσταση της αναβάθμισης μέσω του ISO. Αν και αυτή είναι πιο περίπλοκη λύση, φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment