Δεν αλλάζουν smartphone λόγο έλλειψης καινοτομίας

smartphone
Αρκετές αναφορές στο παρελθόν ήθελαν τις αυξημένες τιμές των smartphones να είναι η αιτία για την αύξηση του μέσου χρόνου αναβάθμισης των καταναλωτών σε νεότερες συσκευές. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι δεν φταίει κυρίως η τιμή, αλλά η έλλειψη καινοτομίας.
Μία νέα αναφορά της Strategy Analytics ισχυρίζεται ότι οι κάτοχοι smartphones κατά μέσο όρο αλλάζουν συσκευή ύστερα από 33 μήνες. Βέβαια τα νούμερα είναι πιο μικρά όταν μιλάμε για χρήστες iPhones που κρατάνε τα κινητά τους για 18 μήνες, ενώ οι κάτοχοι ενός Samsung16,5 μήνες.
Επίσης, 1 στους 5 Καυκάσιους σκοπεύουν να μην αναβαθμίσουν το smartphone τους για 3 ή περισσότερα χρόνια, ενώ οι Baby Boomers (άτομα ηλικίας 55 με 64 χρονών) δεν αγοράζουν νέο smartphone για τουλάχιστον 3 χρόνια.
Ενδιαφέρον είναι ότι η Samsung έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους Gen X (άτομα ηλικίας 40 με 54 χρονών), όμως οι Gen Z (άτομα ηλικίας 18 με με 24 χρονών) προτιμούν συσκευές της Apple. Ακόμη, χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα της κάμερας ενδιαφέρουν περισσότερο τις γυναίκες 
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment