iPhone 11: Είναι υπερτιμημένα και έχουν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό

Η παρουσίαση των iPhone 11 δημιούργησε στο κοινό ανάμεικτα συναισθήματα για διάφορους λόγους. Πέρα του κοινού, site τεχνολογίες και εταιρείες αναλύσεων ασχολήθηκαν εκτενώς με κάθε πτυχή των smartphones. Ο αναλυτής αγοράς, Jurica Dujmovic, δημοσίευσε μία ανάλυση στην οποία αναφέρει ότι τα νέα iPhone είναι υπερτιμημένα και έχουν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό.
O Jurica Dujmovic θεωρεί ότι τα iPhone 11 δεν καινοτομούν σε κανέναν τομέα και ότι τα τελευταία Android flagship smartphones αξίζουν περισσότερο τα λεφτά που δίνει ο καταναλωτής. Συγκεκριμένα, ο αναλυτής συγκρίνει τις συσκευές σε 3 βασικά σημεία, την οθόνη, τις κάμερες και τη φόρτιση.
Ο ίδιος αναφέρει ότι τα νέα iPhone 11, που τιμολογούνται από $699/$999/$1.099, έχουν ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό με τους προκατόχους τους, την ίδια ακριβώς ανάλυση και bezels. Ο Dujmovic θεωρεί ότι το notch των iPhone καλύπτει ένα ιδιαίτερα μεγάλο κομμάτι της οθόνης.
Αντίστοιχα, τα Samsung Galaxy S10 τιμολογούνται από $749/$999 και χρησιμοποιούν punch-hole το οποίο πιάνει ένα μικρό κομμάτι της οθόνης. Την ίδια στιγμή, το OnePlus 7 Pro τιμολογείται στα $699-$749 και έχει full-screen οθόνη με pop-up selfie κάμερα.
Τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max έχουν τρεις πίσω κάμερες με την κύρια στα 12MP, μία ευρυγώνια 12MP και έναν τηλεφακό 12MP. Αδιαμφισβήτητα η συσκευή πήρε την μεγαλύτερη αναβάθμιση στον τομέα των καμερών εδώ και χρόνια.
Όπως και να έχει η αναβάθμιση αυτή ήταν καθυστερημένη αφού για παράδειγμα το οπτικό ζουμ του τηλεφακού των iPhone 11 Pro φτάνει στο 4x, αντίστοιχα ο τηλεφακός του Huawei P30 Pro (που τιμολογείται για $746 μέχρι $790) έχει την ικανότητα 5x οπτικού ζουμ, 10x υβριδικού ζουμ και 50x ψηφιακού ζουμ. Επίσης, το Huawei P30 Pro έχει 40MP κύρια κάμερα, η οποία μπορεί να καταγράψει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από μία κάμερα 12MP.
Τα iPhone 11 έχουν επίσης night mode, μία τεχνολογία που τα Google Pixel 3 ( που τιμολογούνται στα $499-$699) διαθέτουν εδώ και 1 χρόνο. Το Night Sight της Google είναι πατενταρισμένη τεχνολογία και είναι γνωστό ότι προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες και χρωματική διαύγεια.
Όσον αφορά τη μπαταρία, τα iPhone 11 Pro έχουν 3.500mAh με γρήγορη φόρτιση 18W και ασύρματη φόρτιση 7,5W. Αντίστοιχα, το Samsung Galaxy Note 10 Plus έχει μπαταρία 4.300mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης έως 45W και ασύρματης στα 15W.
O Jurica Dujmovic αναφέρει επίσης μερικά χαρακτηριστικά που δεν θα βρούμε στα iPhone 11. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι:
  • Κλασική θύρα ακουστικών
  • Μη δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Το Note 10 Pro υποστηρίζει έως 1TB microSD
  • 60Hz οθόνη. Το OnePlus 7 Pro έχει 90Hz οθόνη.
  • Απουσία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Υπάρχει στο Samsung Galaxy Note 10 Pro και το Huawei P30 Pro
Τέλος, ο Dujmovic αναφέρει ότι αν η Apple θέλει να αποκαταστήσει τον εαυτό της ως τον πρωτοπόρο στη βιομηχανία των smartphones θα πρέπει να δώσει έμφαση στον ανταγωνισμό, να σταματήσει να ακολουθεί τις τάσεις και να ξεκινήσει να αναπτύσσει νέες λειτουργίες.
Η κύρια αναλυτής της GlobalData, Lynnette Luna, είπε ότι το σημαντικό είναι αν τα νέα iPhones έχουν αρκετές αναβαθμίσεις ώστε να θέλουν οι καταναλωτές να αναβαθμίσουν τις παλιές συσκευές τους ή αν θα προτιμήσουν να περιμένουν το 2020 που η Apple θα κυκλοφορήσει τα 5G iPhone.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι τιμές αναγράφονται σε δολάρια Αμερικής διότι ο αναλυτής αναφερόταν στο κόστος των συσκευών στην Αμερικανική αγορά και μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των εταιρειών. Επιπλέον, τα Google Pixel δεν διατίθενται στη χώρα μας από επίσημο διανομέα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment