Defender: Το καλύτερο antivirus χρησιμοποιείται μόλις από το 50% των χρηστών

Η Microsoft θεωρητικά δεν ανέπτυσσε ποτέ το δικό της antivirus, ο ρόλος της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα ήταν πάντα υποστηρικτικός. Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια τώρα, η εταιρεία και τα εργαστήρια της προμηθεύουν του δημιουργούς antivirus με τα απαραίτητα δεδομένα ώστε να προσφέρουν την απόλυτη προστασία στα Windows. Ωστόσο, με τον Microsoft Defender όλα αυτά αλλάζουν.
Φαίνεται ότι η εταιρεία έχει πάρει στα σοβαρά τη δημιουργία ενός δικούς της οικοσυστήματος υπολογιστών, το οποίο θα μοιάζει με αυτό των Mac. Τα Windows 10 είναι το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και αποτελούν μία τύπου συνδρομητική μορφή OS που λαμβάνει μεγάλες αναβαθμίσεις κάθε λίγους μήνες.
Στα Windows 10 βασικά χαρακτηριστικά όπως η αριθμομηχανή και άλλες εφαρμογές έχουν μετατραπεί σε δωρεάν εφαρμογές διαθέσιμες στο Microsoft Store, και σύμφωνα με όσα είναι γνωστά σταδιακά θα αφαιρεθούν από το βασικό λειτουργικό. Άλλωστε, η όλη διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, για παράδειγμα η ζωγραφική δεν αποτελεί πλέον βασικό στοιχείων των Windows.
Τώρα τα βλέμματα τράβηξε ο Microsoft Defender, το δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Windows. Το ότι πάντα λογίζονταν ως η antivirus εφαρμογή με τις καλύτερες επιδόσεις για τα Windows 10, ήταν κάπως λογικό.
Microsoft Defender
Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του AV-Test το αντιβιοτικό πρόγραμμα της Microsoft είναι η κορυφαία επιλογή για οικιακούς χρήστες, ή τουλάχιστον μοιράζεται την ορυφή με μεγάλα ονόματα του χώρου. Μάλιστα, ο Microsoft Defender αφήνει πίσω σε επίπεδο προστασίας σοβαρούς ανταγωνιστές όπως τα Avast, Avira, AVG και Bitdefender.
Σε εταιρικό επίπεδο, ο Microsoft Defender παλεύει να φτάσει στην κορυφή, χάνοντας στα σημεία. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το πρόγραμμα της Microsoft δεν προσφέρει τόσες δυνατότητες όσο οι ανταγωνιστές του.
Τέλος, ο Microsoft Defender έχει γνωρίσει τους τελευταίους μήνες μία αναπάντεχη άνοδο στην προτίμηση των χρηστών. Η εταιρεία αναφέρει ότι πλέον πάνω από το 50% των υπολογιστών που τρέχουν Windows χρησιμοποιούν ως πρόγραμμα προστασίας από ιούς το δικό της δωρεάν εργαλείο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment