Xiaomi, Oppo και Vivo: Δημιουργούν υπηρεσία μεταφοράς αρχείων

Xiaomi Oppo Vivo File Tranfer
Οι τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Κίνα, η Xiaomi, η Oppo και η Vivo ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για τη δημιουργία τεχνολογίας μεταφοράς αρχείων μεταξύ των συσκευών τους.
Σύμφωνα με τις εταιρείες, η μεταφορά των αρχείων θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς τη χρήση τρίτης εφαρμογής. Η σύνδεση μεταξύ των συσκευών θα πραγματοποιείται με τη χρήση πρωτόκολλο Bluetooth και θα προσφέρει ταχύτητες έχω 20MB/s.
Xiaomi Oppo Vivo File Tranfer
Επιπλέον, η τεχνολογία μεταφοράς αρχείων των Xiaomi, Oppo και Vivo θα υποστηρίζει πολλαπλούς τύπους αρχείων, όπως φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και άλλα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, διότι ότι η Apple χρησιμοποιεί ήδη αντίστοιχη τεχνολογία μεταφοράς αρχείων, η οποία ονομάζεται AirDrop και είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση και δημοφιλές στους χρήστες των iPhone.
Xiaomi Oppo Vivo File Tranfer
Το 2011 η Google είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει μία αντίστοιχη υπηρεσία, το Android Beam. Η πρώτη παρουσίαση της τεχνολογίας αυτής, που χρησιμοποιεί το NFC, έγινε με το Android 4.0. Ωστόσο, η Google την αφαίρεσα εντελώς από το Android Q.
Βέβαια, η εταιρεία προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων μέσω της εφαρμογής Files by Google, μέσω σύζευξης με Bluetooth. Επίσης, στο Android Q η Google αντικατέστησε το Android Beam με το νέο Fast Share.
H Xiaomi, που κοινοποίησε τη τεχνολογία που δημιούργησε με τις Oppo και Vivo, αναφέρει ότι άλλοι κατασκευαστές Android smartphones μπορούν να κάνουν αίτηση για να μπουν στο project και να συνεργαστούν μαζί τους.
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε και άλλες εταιρίες κινέζικες ή μη να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία αυτή. Προς το παρόν, η beta έκδοση της υπηρεσίας θα γίνει διαθέσιμη μέχρι τα τέλη του μήνα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment