HiSilicon Kirin 990: Ο επεξεργαστής των Mate 30 θα υποστηρίζει 4K στα 60fps

HiSilicon Kirin 990
Τα τελευταία χρόνια, η σειρά P της Huawei έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις και είναι από τις ηγέτιδες του χώρου σε ότι αφορά την τεχνολογία και την ποιότητα των καμερών. Ωστόσο, φαίνεται ότι υστερεί σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, κάτι που θα αλλάξει με την έλευση του HiSilicon Kirin 990. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Οι συσκευές της σειράς Huawei P καταφέρνουν πάντα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του DxOMark, αλλά συνήθως υστερούν στον τομέα του βίντεο. Τα Huawei P20 και Huawei P30προσέφεραν καταγραφή 4K βίντεο στα 30fps, χωρίς όμως αυτή η ρύθμιση να είναι η προεπιλεγμένη.
Επιπλέον, φαίνεται ότι τα P έχουν μείνει πίσω, διότι αρκετές εταιρείες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα, η Apple την εισήγαγε για πρώτη φορά με τα iPhone 88 Plus και X. Ομοίως, η Samsung προσέφερε αυτή τη δυνατότητα με τα Galaxy S9, χάρη στον Snapdragon 845.
Φαίνεται λοιπόν ότι η Huawei αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό και η λύση ακούει στο όνομα HiSilicon Kirin 990. Πρόκειται για τον νέο επεξεργαστή της εταιρείας, πάνω στον οποίο επιβεβαίωσε ότι εργάζεται εδώ και καιρό.
Ο HiSilicon Kirin 990 θα υποστηρίζει εγγραφή 4K βίντεο στα 60 fps, και σύμφωνα με αναφορές οι πρώτες συσκευές που θα είναι εξοπλισμένες με τον επεξεργαστή θα είναι τα Huawe Mate 30. Οι συσκευές αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια στιγμή το φθινόπωρο, οπότε η αποκάλυψη του επεξεργαστή θα γίνει είτε νωρίτερα, ή την ίδια ημέρα.
Πέρα από το Huawei Mate 30 και το Mate 30 Pro, η Huawei θα εξοπλίσει με τον ίδιο επεξεργαστή τα Huawei P40 που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου, αλλά και τις flagship Honor συσκευές.
Ο HiSilicon Kirin 990 λέγεται ότι είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία 7nm και θα έχει το μόντεμ Balong 5000 για υποστήριξη 5G συνδεσιμότητας. Σε σχέση με τον Kirin 980, θα καταναλώνει 10% λιγότερη μπαταρία και θα έχει 10% υψηλότερη απόδοση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment