Προβλέψεις για 5G, ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη

Η Huawei δημοσίευσε μία αναφορά για το Global Industry Vision στην οποία μιλούσε για τα top 10 τεχνολογικά trend. Φυσικά, στην λίστα αυτή υπάρχει η ρομποτική, η συνεργασία μεταξύ των υπολογιστών και των ανθρώπων, η 5G τεχνολογία δικτύωσης και άλλα. Μεγάλα όνειρα φαίνεται πως έχει η Huawei για την 5G δικτύωση καθώς θεωρεί ότι σε μόλις πέντε χρόνια οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν καταφέρει να παρέχουν κάλυψη 58%. Η Huawei θεωρεί ότι το 5G, η ανάπτυξη του Virtual Reality αλλά και Augmented Reality, το 4K+ και η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρουν νέες εμπειρίες στους ανθρώπους και πρωτοφανή πράγματα ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσουν την παραγωγικότητα των βιομηχανιών. Επιπλέον, ο Κινεζικός κολοσσός υποστηρίζει ότι το 2025, οι χρήστες του διαδικτύου θα ανέρχονται στα 6.2 δισεκατομμύρια.
Ο αριθμός αυτός θα επιτρέψει στις εταιρείες να προσφέρουν εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία θα προσαρμόζονται στον κάθε χρήστη. Η αναφορά της Huawei δεν τελειώνει εκεί όμως, σύμφωνα με αυτήν το 97% των μεγάλων εταιρειών θα διαθέτει την δική της τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ενώ ο αριθμός των smartphone θα φτάσει τα 6.1 δισεκατομμύρια. Αναφορά γίνεται και σε μία νέα έννοια ονόματι “Zero Search”. Όλες οι συσκευές πλέον εξοπλίζονται από πολλούς και διαφορετικούς αισθητήρες που παράγουν πολλά δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ψάξει κάποια πληροφορία, αυτή απλά θα έρχεται κατά κάποιον τρόπο πάνω του από μόνη της.
 Η Huawei βλέπει τα ρομπότ ως αναπόσπαστο κομμάτι των βιομηχανιών καθώς θα μπορούν να καλύψουν αρκετές θέσεις εργασίας, ειδικά αυτές οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλό κίνδυνο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους, ίσα ίσα τα ρομπότ θα συνεργαστούν με το προσωπικό κατασκευής και υπολογίζεται να υπάρχουν 103 περίπου ρομπότ για κάθε 10.000 εργαζόμενους. Τα ρομπότ ωστόσο αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και σε σπίτια με το ποσοστό το 2025 να φτάνει τα 14%. Τέλος, τα μέσα μεταφοράς θα διαθέτουν έξυπνα συστήματα τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους τα οποία θα κάνουν την ζωή των ανθρώπων πιο άνετη και αναμένεται το 15% των οχημάτων να διαθέτει Cellular Vehicle-to-Everything τεχνολογία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment