Sony Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Είναι οι πιο παχιές ναυαρχίδες

Τα Sony Xperia XZ2 και ΧZ2 Compact έχουν κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις του τεχνολογικού κόσμου. Πρόκειται για δύο high-end smartphones τα οποία παρουσιάστηκαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα στο φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Εκτός των βελτιωμένων τεχνικών τους χαρακτηριστικών, οι νέες XZ2 συσκευές φέρουν και ανανεωμένο σχεδιασμό. Πλέον η γραμμή τους είναι πιο κοντά στην bezel-less τάση της εποχής, όμως τα ψήγματα του OmniBalance design είναι ακόμα φανερά. Όπως και να έχει, τα δύο κινητά έχουν έναν τόνο “φρεσκάδας”, σε σύγκριση με τις προηγούμενες Sony προτάσεις. Φαίνεται όμως πως ο κατασκευαστής δυσκολεύτηκε αρκετά να συνδυάσει όλα τα παραπάνω σε ένα λεπτό σώμα. 
Έτσι, το πάχος του XZ2 έφτασε τα 11.1 χιλιοστά, ενώ εκείνο του XZ2 Compact τα 12.1 χιλιοστά. Για να αντιληφθεί κανείς πόσο… χοντρά είναι τα νέα μοντέλα, αρκεί να σκεφτεί πως το iPhone 3G είχε πάχος 12.3 χιλιοστά. Σημερινές ναυαρχίδες όπως το Samsung Galaxy S9 ή το iPhone X κυμαίνονται στα 8.5 και 7.7 χιλιοστά αντίστοιχα. Οπότε, το πάχος των XZ2 και XZ2 Compact είναι αρκετό για τα δεδομένα της εποχής. Η τελευταία φορά που ένα high-end μοντέλο κορυφαίου κατασκευαστή ήταν τόσο παχύ “πάει” αρκετά χρόνια πριν. Όπως και να έχει, οφείλουμε να τονίσουμε πως τα δύο νέα XZ2 κινητά γίνονται πιο λεπτά στις γωνίες, δημιουργώντας μια ωραία αίσθηση στο χέρι. Εν κατακλείδι, οι νεότεροι εκπρόσωποι της Sony είναι ανάμεσα στα παχύτερα top-tier τηλέφωνα των τελευταίων ετών. 
Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει πως ο σχεδιασμός τους έγινε με γνώμονα την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στους χρήστες Xperia μοντέλων, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τους λόγους του αυξημένου πάχους. Με ένα πρώτο κράτημα των XZ2 / XZ2 Compact, πολλοί καταναλωτές θα αντιληφθούν γρήγορα την διαφορά. Όσο όμως περνάει ο καιρός, οι κάτοχοι θα το συνηθίσουν. Όπως και να έχει, τα νέα smartphones είναι δύο εξαιρετικές προτάσεις και το πάχος τους δεν θα πρέπει να αποτελέσει απωθητικό παράγοντα αγοράς.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment