Ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων

Τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη πόλη που επελέγη για δοκιμή του 5G. Η ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων προχωρά έπειτα από την υπογραφή χθες Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Παπαστεργίου και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) Βασίλη Μαγκλάρα. 
Με την ανάπτυξη του πιλοτικού δικτύου 5G, η πόλη των Τρικάλων θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα επίδειξης αλλά και δοκιμών για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Τα Τρίκαλα συμμετέχουν ήδη στο ευρωπαϊκό δίκτυο έξυπνων πόλεων και γίνονται η πρώτη πόλη της χώρας και από τις πρώτες στην Ευρώπη, όπου θα αναπτυχθεί δίκτυο 5G. Η τεχνογνωσία που ήδη διαθέτουν οι τεχνικές υπηρεσίες της πόλης αλλά και το αυξημένο επίπεδο εξοικείωσης των πολιτών και των επιχειρήσεων με τις ψηφιακές τεχνολογίες, διαμορφώνουν ένα απόλυτα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη και αξιολόγηση του πιλοτικού δικτύου. Για την υλοποίηση του έργου θα υπάρξει συνεργασία και με ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η ΓΓΤΤ, ως αρμόδια υπηρεσία για την προώθηση των στόχων του ευρωπαϊκού θεματολογίου για το 2025 (Gigabit Society) σχεδιάζει μια σειρά δράσεων για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού οδικού χάρτη για την ανάπτυξη των δικτύων 5G. Η συμφωνία για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου στα Τρίκαλα είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις, με στόχο να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν εμπορική διαθεσιμότητα υπηρεσιών 5G σε όλες τις μεγάλες πόλεις και τους συγκοινωνιακούς άξονες της χώρας, όπως προβλέπουν οι στόχοι του Gigabit Society. Παράλληλα, η ΓΓΤΤ προωθεί και άλλες συναφείς δράσεις, όπως η εξασφάλιση του αναγκαίου φάσματος συχνοτήτων και η απλοποίηση των διαδικασιών ελέγχου και αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment