Huawei Mate 11: Με in-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος

Με in-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος της Qualcomm λέγεται ότι θα έρχεται το Huawei Mate 11 (ή Huawei Mate 20), το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στο γ΄ή δ΄τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Digitimes. Το Digitimes αναφέρει ότι η Qualcomm, για την κατασκευή του υπερηχητικού της αισθητήρας συνεργάζεται με την ταϊβανέζικη GIS και την κινέζικη O-film Tech, οι οποίες εξειδικεύονται σε λύσεις για οθόνες αφής. 
Ο εν λόγω αισθητήρας είναι τρεις φορές πιο ακριβός από τους συνηθισμένους, αλλά έχει πάχος μόλις 0,44mm και δουλεύει με γυάλινο κάλυμμα πάχους μέχρι και 800 μικρόμετρα, ενώ οι συνηθισμένοι capacitive αισθητήρες απαιτούν πάχος 200-300 μικρομέτρα. Μάλιστα, ο αισθητήρας της Qualcomm θα λειτουργεί ακόμη και με βρεγμένα ή λαδωμένα δάχτυλα. Βέβαια, η Huawei δεν είναι η μόνη εταιρεία που θέλει να βγάλει στην αγορά smartphone με in-display αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Παρόλο που η Vivo πήρε την πρωτιά, η Samsung ακόμη δεν το έχει κάνει.
 Οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να το ετοιμάζει για το Galaxy Note 9. Απομένει να δούμε ποιος θα προλάβει πρώτος την κούρσα αυτή. Πάντως, οι κατασκευάστριες μέχρι στιγμής προτιμούν να εστιάσουν στον in-display δακτυλικού αποτυπώματος απ’ότι τον 3D αισθητήρα για την αναγνώριση προσώπου καθώς είναι ιδιαίτερα ακριβός.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment