Refurbished smartphones: 10% των παγκόσμιων πωλήσεω

Ελάχιστοι μπορούν να προβλέψουν ποια αγορά smartphones θα γνώριζε τη μεγαλύτερη (ποσοστιαία) αύξηση μέσα στο 2017. Κι όμως αυτή ήταν τα... ανακατασκευασμένα(refurbished) smartphones, τα οποία πλέον αποτελούν το 10% της "πίτας" σε παγκόσμιο επίπεδο!
Τα ανακατασκευασμένα smartphones είναι συσκευές που επιστρέφονται από τους χρήστες στα καταστήματα, με πρόβλημα ή χωρίς, "φρεσκάρονται", γίνονται "σαν καινούργια" και πωλούνται ξανά, με όλα τα παρελκόμενά τους, το κουτί και μια νέα εγγύηση καλής λειτουργίας. Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αλλά αρκετοί είναι οι χρήστες που επιλέγουν μια refurbished συσκευή λόγω του χαμηλού της κόστους, ειδικά όταν μιλάμε για flagships και ιδιαίτερα δημοφιλή μοντέλα/brands.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Counterpoint, η αγορά των refurbished γνώρισε 13% αύξηση το 2017, έναντι του +3% της αγοράς "νέων" smartphones, αγγίζοντας τα 140 εκατομμύρια τεμάχια. Χρήστες σε Ευρώπη, Η.Π.Α. αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου, επιλέγουν όλο και συχνότερα ένα high-end refurbished μοντέλο, έναντι των ακριβών, νέων μοντέλων που κυκλοφορούν. Το μερίδιο του λέοντος έχει φυσικά η Apple, καθώς οι χρήστες επιζητούν ένα "μήλο", έστω και αν δεν είναι "κούτα". Ακολουθεί η Samsung με τα Galaxy μοντέλα της και μαζί οι δύο κατασκευαστές έχουν το 80% της αγοράς refurbished συσκευών με βάση την αξία (75% με βάση τα τεμάχια).
Αρκετοί από τους προμηθευτές refurbished, μάλιστα, πλασάρουν τα προϊόντα ως "πράσινα", με βάση το ότι εξοικονομούνται πόροι και γλιτώνει μια συσκευή που ειδάλλως θα πήγαινε στα σκουπίδια ή στην ανακύκλωση.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment