H Samsung αποκαλύπτει το Exynos 7 Series 9610 chip:

Η Samsung μόλις προέβη στην επίσημη ανακοίνωση του Exynos 7 Series 9610, ενός νέου chip το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές μεσαίου κόστους και δίνει έμφαση στη φωτογραφία υποβοηθούμενη από την AI. Όπως επισημαίνει η ίδια η Samsung, έρχεται με προηγμένη λειτουργία face detection, που θα μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπό σας ακόμη και αν «κρύβεται» πίσω από κάποιο αντικείμενο. Μάλιστα, υποστηρίζει smart depth-sensing δυνατότητες που θα επιτρέπει ακόμη και σε συσκευές με μια μόνο κύρια κάμερα να δημιουργούν εξαιρετικά πορτραίτα, παρόμοια με αυτά που μας έχουν συνηθίσει τα Google Pixel.

Τέλος, υπόσχεται εξαιρετικές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς θα είναι σε θέση να βελτιώνει την φωτεινότητα και να κάνει merge πολλά frames σε ένα ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος. Αν και όλα τα features που προαναφέραμε παραπάνω θα είναι διαθέσιμα σε single-lens συσκευές, θα υποστηρίζει όμως και multi-camera setups. Για παράδειγμα, θα υποστηρίζει ως 24MP μονή κάμερα, η διπλή κάμερα 16MP+16MP. Φυσικά, δεν απουσιάζει και το neural processing unit το οποίο θα λειτουργεί σε συνεργασία με την AI για καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών, ενώ θα υποστηρίζει και 480fps slow-motion video recording σε Full HD 1080p. 

Το Exynos 7 9610 είναι ένα οχταπύρηνο SoC βασισμένο στη μέθοδο των 10nm FinFET, με τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 στα 2.3GHz και τέσσερις Cortex-A53 στα 1.6GHz. Η μαζική παραγωγή του νέου chip θα λάβει χώρα στο δεύτερο μισό του έτους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment