Xiaomi Mi Mix 2s | Με Snapdragon 845, 8GB RAM

Πριν από μερικά λεπτά έλαβε χώρα η επίσημη εκδήλωση της Xiaomi, στην οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της άκρως φημολογούμενης και πολλά υποσχόμενης νέας της ναυαρχίδας, Mi Mix 2s. Το νέο της λοιπόν high-end κινητό τηλέφωνο αποτελεί επιτέλους γεγονός, απολαμβάνοντας τα εύσημα αρκετών “πρωτοποριών” τόσο έναντι της δικής της γκάμας προϊόντων, όσο και του γενικότερου πλαισίου που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κινέζικη αγορά. 
Από σχεδιαστικής άποψης, οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες στο “γυμνό μάτι”, με την οθόνη να καλύπτει για ακόμη μια φορά το σύνολο της εμπρόσθιας όψης της συσκευής (παραμένοντας στις 5.99-ίντσες και διατηρώντας παράλληλα την ίδια ανάλυση των 1080x2160px). Το unibody καλούπι που αποτελεί το υπόλοιπο μέρος του κινητού τηλεφώνου κατασκευάζεται από έβδομης σειράς αλουμίνιο και για ακόμη μια φορά δεν φέρει στις εγκοπές του είσοδο για συμβατικά ακουστικά. Κεντρική ατραξιόν αποτελεί το σύστημα διπλών καμερών στο πίσω μέρος του κινητού τηλεφώνου, με έναν τηλεφακό της Samsung και έναν ευρυγώνιο φακό της Sony στα 12MP έκαστος να παρατάσσονται κάθετα. Το DXOMark είχε μάλιστα ήδη βαθμολογήσει τις επιδόσεις τους, πετυχαίνοντας score 101 στη λήψη φωτογραφιών, και 88 στην καταγραφή βίντεο, ενώ η ίδια δεν δίστασε να προβεί σε σύγκριση με εκείνες που φέρει το iPhone X. 
Προς έκπληξη όλων, χρέη ψηφιακής βοηθού δεν τελεί ούτε η Google Assistant, ούτε η Alexa της Amazon, αλλά ούτε και η Cortana της Microsoft, αφού η Xiaomi παρουσίασε την ολόφρεσκη και πλήρως ιδιόκτητη, Xiao Ai, μια υλοποίηση που και αυτή βρέθηκε επί σκηνής αντιμέτωπη με τεχνολογία της Apple. Η Xiao Ai συνδυάζεται “γάντι” με τα έξυπνα προϊόντα της εταιρίας, ενώ βοηθά αισθητά την κάμερα τόσο στο δυναμικό bokeh (βλ. Portrait Mode), όσο και στην αναγνώριση 206 διαφορετικών τοπίων / σκηνικών, από 25 ξεχωριστές κατηγορίες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment