iOS 11: Bug φαίνεται κατά λάθος σε επίσημη διαφήμιση

Είναι γεγονός πως το iOS 11 δεν έχει την φήμη της ομαλότερης έκδοσης λογισμικού που έχει βγάλει η Apple. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα αρκετά προβληματικό update που γέμισε με… bugs εκατομμύρια iPhones, iPads και iPod Touches. Μέχρι σήμερα όμως, η πλειοψηφία τους έχει διορθωθεί. Βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές δυσλειτουργίες που δεν έχουν επιλύσει ακόμα οι μηχανικοί λογισμικού της Apple. Ακόμα και bugs που αφορούν περισσότερο το αισθητικό κομμάτι δηλώνουν παρόν, έστω και αν είναι δυσεύρετα. 
Μάλιστα, ένα τέτοιο προβληματάκι φαίνεται κατά λάθος στην νεότερη διαφήμιση της Apple που αφορά το Face ID του iPhone X (βίντεο στην αρχή του άρθρου). Η αλήθεια είναι πως όσες φορές και αν δουν το σποτ οι περισσότεροι χρήστες, θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν το bug. Εκείνο όμως έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι και την επίσημη διαφήμιση του Αμερικανού κολοσσού χωρίς να το καταλάβει κανείς. Για να βοηθήσουμε, αν κανείς κάνει παύση στο πεντηκοστό δευτερόλεπτο (0:50 – από εκεί που έχουμε βάλει το βίντεο να ξεκινάει), θα δει με τα μάτια του την μικρή ατέλεια που υπάρχει. Συγκεκριμένα, όταν η πρωταγωνίστρια του σποτ κοιτάει το κινητό της για να ξεκλειδώσει, εκείνο την αναγνωρίζει και της εμφανίζει το μήνυμα που έλαβε. 
Η επαφή Kate λοιπόν της έστειλε “Hey! Where R U???”. Όλα μοιάζουν… νορμάλ, όμως δεν είναι. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, η “φούσκα” που πρέπει να περιβάλει το μήνυμα, αργεί να φτάσει μέχρι το τελευταίο κομμάτι αυτού και μοιάζει σαν να το κυνηγάει. Κανονικά, το bubble μεγεθύνεται μαζί με το κείμενο του μηνύματος. Στο iOS 11 όμως, ένα μικρό bug αναγκάζει το σύστημα να εμφανίζει για ελάχιστο χρόνο νωρίτερα πρώτα το κείμενο, με την “φούσκα” να τρέχει να το καλύψει αργότερα. Αυτή η δυσλειτουργία φαίνεται στην διαφήμιση και μαρτυρά πως κανείς από την Apple δεν το αντιλήφθηκε εγκαίρως. Αμελητέο bug μεν, δυσλειτουργία του συστήματος δε…!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment