Οι αποστολές smartphones μειώθηκαν το 2017

Η παγκόσμια αγορά smartphones κατακλύζεται συνεχώς από νέες προτάσεις. Όμως, καθώς τα χρόνια περνούν και η πλειοψηφία των συσκευών διαφέρει όλο και λιγότερο, φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά έχει επέλθει ένας κορεσμός. Πλέον ο κόσμος δεν αγοράζει κινητά στον βαθμό που το έκανε παλαιότερα. Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η σχετική έρευνα της IDC για το περασμένο έτος. Συγκεκριμένα, οι συνολικές αποστολές smartphones παγκοσμίως έφτασαν τα 1.46 δισεκατομμύρια κομμάτια το 2017, κάτι που μεταφράζεται σε μια μείωση της τάξης του 0.5%, συγκριτικά με πρόπερσι. 
Όπως είναι αναμενόμενο, η συντριπτική πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων λειτουργούν είτε με το Android OS ή με το iOS της Apple. Μόλις το 0.1% των περσινών απεσταλμένων μοντέλων “τρέχουν” κάποιο διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Αν και η IDC προβλέπει πως μέχρι το 2022 οι αποστολές smartphones θα έχουν αυξηθεί κατά 2.8%, το γεγονός πως η αγορά έχει κορεστεί ίσως αποτελέσει τροχοπέδη. Η εταιρεία στηρίζει τις προβλέψεις της στην αυξανόμενη ζήτηση από τις αναπτυσσόμενες χώρες, όμως ο Δυτικός Κόσμος μοιάζει να έχει τελματώσει. Πλέον είναι δύσκολο να καινοτομήσει κανείς δραστικά στην κινητή τηλεφωνία. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι συσκευές μας ενσωματώνουν λειτουργίες που δεν θα μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε μερικά χρόνια πριν. 
Επίσης, είναι φανερό πως τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε high-end συσκευές φέρνουν μόνο μεγαλύτερη ισχύ, καλύτερη κάμερα και νέο σχεδιασμό. Οι mid-range προτάσεις είναι πολύ παραπάνω από απλώς ικανοποιητικές και τα low-budget μοντέλα τώρα επιτελούν την πλειοψηφία των καθημερινών διεργασιών (και όχι μόνο) με ευκολία. Αυτό σημαίνει πως σήμερα κάποιος δεν αισθάνεται άμεσα την ανάγκη αλλαγής του smartphone του, κάτι που οδηγεί στον κορεσμό της αγοράς. Θα αλλάξει αυτό στο μέλλον; Μέλει να δούμε…
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment