Sony Xperia Z3 Compact για όλους...

Θα μπορούσε ένα high-end smartphone να συνδυάζει ποιότητα κατασκευής, κορυφαίες επιδόσεις και ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη; Η Sony λέει «ναι» και παρουσιάζει το Xperia Z3 Compact.Το Z3 Compact ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή που το έχεις στο χέρι σου τόσο λόγω της ποιοτικής και στιβαρής του κατασκευής (το «αισθάνεσαι» στο χέρι σου) όσο και λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του. Αν και ουσιαστικά δεν είναι ένα «παχύ» smartphone εντούτοις το πλαστικό περίβλημα, αρμονικά δεμένο με το μέταλλο και το γυαλί, του δίνει μία ιδιαίτερη εμφάνιση.Το βάρος του είναι 129 γραμμάρια ενώ οι φυσικές του διαστάσεις είναι 127×64,9×8,6 χιλιοστά. Διαθέτει οθόνη διαγωνίου 4,6 ιντσών και ανάλυσης 1280×720 pixels, διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat της Google, ενώ ο επεξεργαστής του είναι ο Snapdragon 801 της Qualcomm με τέσσερις πυρήνες Krait 400 χρονισμένους στα 2,5 GHz και GPU Adreno 330.
Πριν την ενεργοποίηση της συσκευής θα πρέπει να τοποθετήσετε την κάρτα Nano SIM στην ειδική υποδοχή που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της συσκευής, ενώ ακριβώς από πάνω βρίσκεται η υποδοχή για την προσθήκη κάρτας μνήμης και η θύρα επικοινωνίας USB. Η πρόσβαση γίνεται πανεύκολα, απλά θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί ώστε να ξανακλείσετε καλά τις υποδοχές, ειδικά εάν έχετε πρόθεση να δοκιμάσετε τις αδιάβροχες «ικανότητες» της συσκευής.
IMG_20141104_175929027
Αντίστοιχα, στην αριστερή πλευρά βρίσκεται το πλήκτρο ενεργοποίησης μαζί με τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και το πλήκτρο ελέγχου της κάμερας. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το Z3 Compact διαθέτει μνήμη RAM μεγέθους 2GB, αποθηκευτικό χώρο 16GB και δυνατότητα υποστήριξης πρόσθετης κάρτας μνήμης microSD χωρητικότητας έως 128GB.
Με την ενεργοποίηση του XperiaZ3 Compact θα διαπιστώσετε ότι ενσωματώνει το τυπικό bloatware της Sony. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τις εφαρμογές PlayStation, TrackID, Xperia Lounge, Walkman, Smart Connect, Wisepilot for Xperia, What’s New και Sony Select.
Επίσης, θα βρείτε προ-εγκατεστημένο το Dropbox, την εφαρμογή Lifelog για καταγραφή των καθημερινών δραστηριοτήτων του χρήστη και την εφαρμογή Διαγνωστικού Ελέγχου. Η τελευταία αναλαμβάνει να ελέγξει την κατάσταση των δύο καμερών της συσκευής, τη λειτουργία του φλας, τη λειτουργία φόρτισης, τη δόνηση, την εγγύτητα αυτιού, τη λειτουργία των πλήκτρων, τη λειτουργία προβολής της οθόνης και τη σωστή λειτουργία ηχείων, ακουστικού και μικροφώνου.
Επίσης, σε ότι αφορά το προ-εγκατεστημένο software θα βρείτε την εφαρμογή File Commander για τη διαχείριση των αρχείων, την εφαρμογή πλοήγησης Navigationτης Garmin, το LinkedIn και το Evernote.
IMG_20141104_180127184_HDR
Στον τομέα της κάμερας, η συσκευή ενσωματώνει φακό μεγέθους 1/2.3” με αισθητήρα Exmor RS ανάλυσης 20,7 Megapixel συνδυασμένο με λειτουργία αυτόματης εστίασης, LED φλας και λειτουργία ελέγχου ποιότητας εικόνας. Επιπλέον, παρέχονται λειτουργίες geo-tagging, touchfocus, αναγνώρισης προσώπου και χαμόγελου, HDR και τέλος λειτουργία πανοραμικών λήψεων. Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 2,2 Megapixel.
Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάμερας περιλαμβάνεται η ευαισθησία αποτύπωσης ISO 12800, για πρώτη φορά σε smartphone, η οποία επιτρέπει τη λήψη εικόνων σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, η κάμερα ενσωματώνει και την τεχνολογία εγγραφής Handycam της Sony, για πρώτη φορά σε αδιάβροχο smartphone, σε συνδυασμό με την τεχνολογία SteadyShot. Τέλος, η κάμερα του Z3 Compact είναι σε θέση να αποτυπώσει βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K με δυνατότητα αναπαραγωγής σε τηλεόραση ή βίντεο-προβολέα 4K μέσω βύσματος MHL 3.0.
Ιδιαίτερο προσόν του νέου Compact της Sony ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται η αυτονομία του. Η μη αφαιρούμενη μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 2.600 mAh η οποία σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη λειτουργία Stamina επιτρέπει στο Z3 Compact να παραμένει «ετοιμοπόλεμο» για δύο ολόκληρες ημέρες πλήρους λειτουργίας.
IMG_20141104_182254947_HDRΠαράλληλα, αν ο χρήστης το επιθυμεί μπορεί να επιλέξει την εκτεταμένη κατάσταση αναμονής, κατά την οποία η οθόνη, οι εφαρμογές και οι λοιπές λειτουργίες απενεργοποιούνται όταν δεν γίνεται χρήση τους, αλλά μπορεί να γίνει λήψη κλήσεων, μηνυμάτων και η εμφάνιση ειδοποιήσεων από επιλεγμένες εφαρμογές. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επιλεγεί η εκτεταμένη λειτουργία χρήσης που μπορεί να προσφέρει πρόσθετη αυτονομία κατά 14%. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή Ultra Stamina που μπορεί να επιτρέψει στην μπαταρία να προσφέρει ζωή στη συσκευή για μία ολόκληρη εβδομάδα.
Το smartphone της Sony υποστηρίζει την τεχνολογία δικτύου LTE/4G ενσωματώνοντας αντίστοιχο μόντεμ τρίτης γενιάς που επιτρέπει την επίτευξη ταχύτατης πρόσβασης στο Internet. Φυσικά, στη συνολική ταχύτητα της συσκευής συνεισφέρει και ο συνδυασμός του τετραπύρηνου SoC Snapdragon 801 με τη μνήμη των 2GB. Επιπλέον, η συσκευή υποστηρίζει τις τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας DLNA, Bluetooth 4.0 και NFC.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment