Sony Xperia M2 Aqua hands-on

Πιάνοντας το Xperia M2 Aqua στα χέρια μας από την πρώτη στιγμή μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή, η οποία χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό κράτημα της στο χέρι. Το Xperia M2 Aqua έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τη φιλοσοφία των ανθεκτικών συσκευών, για αυτό και όλες οι υποδοχές της είναι καλυμμένες, έτσι ώστε να μην εισχωρεί το νερό σε αυτές. Ενδεικτικό είναι ότι το αδιάβροχο smartphone της Sony έχει τη δυνατότητα βύθισης μέχρι και 1.5 μέτρο, ενώ μπορεί να παραμείνει έως και 30 λεπτά κάτω από το νερό. Εξετάζοντας προσεκτικά τον εξωτερικό σχεδιασμό της συσκευής μπορούμε να διακρίνουμε ότι στη δεξιά πλευρά υπάρχει το χαρακτηριστικό στρογγυλό power/lock button, τα volume up/down buttons, όπως επίσης και το κουμπί shutter που προσφέρεται για την ενεργοποίηση της κάμερας.
Xperia M2 Aqua_8
Επιπλέον, στην ίδια πλευρά περιλαμβάνεται η θύρα για την micro-SIM και για την microSD, γεγονός που επηρεάζει το μέγεθος των πλήκτρων ελέγχου της έντασης που είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με άλλες συσκευές.
Xperia M2 Aqua_6
Στην αριστερή πλευρά υπάρχει η θύρα για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων (micro-USB), στο επάνω τμήμα το audio in jack για την εισαγωγή του hands-free-ακουστικών, ενώ το κάτω τμήμα καλύπτεται  πλήρως από το ηχείο της συσκευής, το οποίο καταλαμβάνει την κάτω πλευρά από άκρη σε άκρη.
Xperia M2 Aqua_4
Xperia M2 Aqua_5
Xperia M2 Aqua_9
Το Xperia M2 Aqua δεν διαθέτει αποσπώμενο καπάκι και αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που θα πρέπει να μην υπάρχουν σημεία στο κινητό που να είναι εκτεθειμένα. Σε γενικές γραμμές, η εντύπωση που μας άφησε το Xperia M2 Aqua είναι ότι πρόκειται για μία συσκευή, η οποία προφανώς θυσιάζει το design και την ευμορφία προς όφελος της ανθεκτικότητας της.
Οθόνη και tech specs
To Xperia M2 Aqua φέρει μία σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στα περισσότερα mid-range Android smartphones. Ξεκινώντας πρώτα από την οθόνη του, το M2 Aqua διαθέτει μία 4.8 ιντσών QHD οθόνη τεχνολογίας IPS (με ανάλυση στα 540x960 pixels) και πυκνότητα pixel που φτάνει τα 229ppi. Η Sony έχει φροντίσει ώστε το display να είναι ανθεκτικό απέναντι σε γρατζουνιές, κάτι που συνάδει απόλυτα με την ανθεκτική φιλοσοφία που επιθυμεί να περάσει σε αυτό ο ιαπωνικός κολοσσός. Η ειδικά κατασκευασμένη οθόνη του, αντέχει τόσο στη βροχή όσο και στο τρεχούμενο νερό, καθώς ύστερα από το test που υποβάλλαμε το mid-ranger της Sony (βυθίζοντας το στο νερό και βρέχοντας το παρατεταμένα), διαπιστώσαμε ότι στη συνέχεια δεν εμφάνισε το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό που κάπως μας χάλασε είναι η ευκρίνεια και η ποιότητα της οθόνης που θα την περιμέναμε σε καλύτερα επίπεδα, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Sony με τα πολύ ποιοτικά display της, ωστόσο μπορεί να κριθεί ως ικανοποιητική για τις περισσότερες βασικές λειτουργίες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment